Els testimonis de membres dels cossos de seguretat de l’Estat continuen “intentant demostrar un relat inventat de violència”

El jutjat número 13 ha processat avui 30 imputats, acusant-los majoritàriament de malversació, desobediència i prevaricació per l’1 d’octubre i excloent, per tant, els delictes de rebel·lió i sedició. A més a més, la no imputació del jutge Santi Vidal, amb qui es va iniciar tot el procediment, desemmascara que va ser una excusa per investigar l’independentisme. Com ha explicat el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena, queda clar que aquesta causa “va ser una excusa amb un objectiu: iniciar una causa general contra una ideologia concreta” i, davant dels fets, ha assegurat que “ens defensarem i demostrarem la veracitat dels fets i, per tant, la innocència de totes aquestes persones”.

Elena també ha volgut posar de relleu que moltes de les persones processades pel jutjat número 13 són funcionaris, fet que, per ell, suposa una “persecució injustificable i intolerable als treballadors públics”. I ha recordat que a la causa del jutjat número 13 s’hi investiguen fets similars als del Tribunal Suprem, com han denunciat diverses vegades les defenses, però que “no s’ha volgut ajuntar les causes, generant indefensió als encausats”.

L’única violència va ser per part de les forces de seguretat de l’Estat per ordres polítiques contra persones que l’únic que volien era votar
Joan Ignasi Elena Portaveu jurídic d'Esquerra Republicana

Mentrestant, avui al Suprem han continuat testificant diversos membres de les forces i els cossos de seguretat de l’Estat que, tal com ha explicat el portaveu republicà, segueixen “intentant demostrar un relat inventat de violència”. Una violència que no es va produir ni el dia 20 de setembre, ni l’1 ni el 3 d’octubre. “L’única violència que es va produir va ser per part de les forces de seguretat de l’Estat seguint ordres polítiques per agredir a persones que l’únic que volien fer era dipositar el seu vot i la seva opinió en una urna”, ha assegurat Elena.