L'oportunitat de respondre a la repressió viscuda és votar a les europees un pres polític que, a més, és candidat a presidir la Comissió Europea per representar els pobles sense Estat: l'Oriol Junqueras

La jornada número 46 del judici a la democràcia, i tota aquesta setmana, ha vingut marcada per un triple escenari: el Congrés, el Senat i el Suprem. "Hem pogut veure l'Oriol, el Raül i la resta de presos polítics electes, al Congrés i al Senat. I hem pogut comprovar, de nou, que continua aquesta ignonímia de la repressió que estan patint, una absurda situació segons la qual tu et pots presentar a unes eleccions, pots guanyar-les com han fet en Raül i l'Oriol, per després veure com et limiten els teus drets fonamentals", ha denunciat el portaveu jurídic d'Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena.

I és que no només han vist limitats els seus drets polítics i fonamentals, sinó els de tots els seus votants. "No s'han pogut reunir amb els seus respectius grups parlamentaris, ni atendre els mitjans de comunicació ni, en definitiva, desenvolupar amb normalitat les seves funcions", ha destacat. "També estant patint les intensions dels partits del 155 de suspendre'ls del seus càrrecs al Congrés i al Senat. Ara mateix, veiem aquest partit de tenis entre la mesa del Congrés i el Tribunal Suprem, a veure qui és qui pren la decisió que ningú no vol prendre, a causa de la gravetat que té modificar una majoria parlamentària a base d'una decisió política que pretén robar els drets polítics de diputats i senador electes". I és que en aquest context, no només estant vulnerant els seus drets, sinó els del "conjunt dels ciutadans que els han votat i als quals representen", ha insistit Elena.

Just per aquest motiu, després d'aquesta "gravíssima anomalia i repressió política que estem patint, tenim una oportunitat: dir clarament als repressors que si no t'agrada una tassa, doncs aquí en tens dues. L'oportunitat de diumenge: l'Oriol Junqueras es presenta d'eurodiputat i, a més a més, és candidat a presidir la Comissió europea", per representar els pobles sense Estat d'Europa, ha reivindicat Elena. "Per tant, tenim una oportunitat única de respondre a aquesta repressió. Quin impacte més potent que aquest podem oferir el dia 26?", s'ha preguntat Elena.

Mentrestant, dins la Sala del Tribunal Suprem, hem pogut veure, novament, la "contundència amb la qual ha caigut la malversació, després d'escoltar els pèrits de defensa i acusació, que s'han pogut contrastar, juntament, amb les declaracions de les testificals de juristes de diferents conselleries, el 2017. Ha caigut la malversació, com en el seu dia va caure la rebel·lió i la sedició", ha clos Elena.