Tot i que només serà en una ocasió i durant una hora, Oriol Junqueras podrà exercir de candidat, responent a les preguntes dels periodistes durant una roda de premsa

El 33è dia del judici a la democràcia ha vingut marcat per la decisió de la Junta Electoral Central de permetre al president d’Esquerra Republicana i candidat a les eleccions al Congrés, Oriol Junqueras, participar telemàticament de la roda de premsa de l’Agència Catalana de Notícies, aquest divendres a les 10h del matí. “Han hagut d’acceptar que un dia, que per un sol dia, Oriol Junqueras pugui dir la seva, pugui fer de candidat. El podrem sentir responent preguntes durant una roda de premsa. Estem molt il·lusionats, fa més d’un any que no podem sentir la seva veu, més enllà del dia que es va sotmetre a l'interrogatori com a encausat. Una oportunitat per sentir una veu que ha estat injustament callada per ordres polítiques”, ha explicat el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena.

No obstant això, també ha denunciat que la resta de decisions que la Junta Electoral Central ha pres aquests dies van en la mateixa direcció que han mantingut sempre: vulnerar els drets de tots els candidats empresonats, “amputar la possibilitat que el conjunt de la societat pugui sentir els seus representants, perquè votem o no votem aquells candidats que avui estan empresonats, tots els ciutadans tenim dret a sentir la seva opinió”.

Paral·lelament, dins la Sala del Suprem, van acabant les declaracions dels agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, “totes elles mil·limètricament preparades amb una única finalitat: imputar als encausats una violència que tothom sap que no va exisitir. Ho sabem els ciutadans, ho saben perfectament a la sala, i ho sap fins i tot la fiscalia”, ha denunciat Elena, que també ha remarcat que, malgrat tenir aquest coneixement, “han intentat permanentment atribuir uns actes de violència per justificar empresonaments i vulnerar els drets polítics de persones que han estat càrrecs electes”.

Etiquetes