Tots ells van traslladar el missatge a Elena, durant la visita que els va fer ahir a les presons de Soto del Real i Alcalà Meco. Avui, dia de Sant Jordi, el judici s’ha reprès, amb la declaració, entre altres, del vicepresident Pere Aragonès

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa han volgut assegurar-se de poder transmetre a tothom una molt bona Diada de Sant Jordi, a través del portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena. “Ahir vaig tenir l’oportunitat de poder-los visitar, excepte a la Dolors, perquè estava amb la Montse, la seva germana, que ha fet una interrupció en la campanya electoral per poder passar amb ella el dilluns de Pasqua”, explicava Elena.

Tot plegat en un dia de Sant Jordi, durant el qual “tots els presos continuen lamentablement patint l’enorme injustícia d’estar empresonats. Una situació especialment dura en dies com avui, que són emotius, sensibles i importants. Dies per estar amb els teus. Us asseguro que tots ells senten el vostre suport i el vostre escalf”, explicava Elena.

Tot plegat el mateix dia que s’ha reprès el judici a la democràcia. A la Sala del Suprem, avui ha estat el torn del vicepresident Pere Aragonès, que finalment no ha declarat “perquè ha estat investigat -fins i tot en els seus correus electrònics- i està en una situació judicial que ha fet que hagi pogut acollir-se al seu dret a no declarar. Un fet que explica el que hem anat reiterant en moltes ocasions”, insistia Elena, mentre explicava el per què: “el fet que s’hagi anat disgregant aquesta causa, que no estiguin tots els elements de la causa en aquest procediment judicial que s’està veient al Tribunal Suprem, el fet que hi hagi parts de la causa que estiguin en altres llocs, genera indefensió. Ho estem dient des del primer dia i ho estem veient amb tants i tants testimonis que estan investigats en altres jutjats, i que venen aquí i no poden declarar pels mateixos fets perquè s’està jutjant el mateix en altres tribunals”.

En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha reiterat: “ho vam dir a les qüestions prèvies, ho hem anat dient durant tot el procediment. I ho reiterem i reiterarem si, finalment, s’ha de recórrer a instàncies internacionals”.