Oriol Junqueras i Raül Romeva, juntament amb la resta de candidats injustament empresonats, continuen sense poder expressar les seves propostes durant la campanya electoral, un escàndol democràtic que s’haurà de jutjar als tribunals europeus

El 31è dia de judici a la democràcia ha estat marcat, de nou, per la impossibilitat que Oriol Junqueras i Raül Romeva puguin fer campanya electoral, a l'igual que altres encausats i empresonats i que també són candidats. “En part, la finalitat d’aquest procediment judicial és aquest: fer callar uns determinats líders polítics perquè no puguin expressar la seva opinió i no puguin defensar les seves tesis davant la ciutadania. De nou, un escàndol democràtic que en el seu dia, n’estem segurs, serà jutjat severament als Tribunals Europeus”, ha denunciat el portaveu jurídic d’Esquerra Republicana, Joan Ignasi Elena.

Durant la sessió d’avui, a més, ha declarat el número dos del tinent coronel Baena, cap de la policia judicial a Catalunya i instructor de les investigacions sobre el procés, “que ha vingut a acusar amb falsedats a unes persones d’una sèrie de delictes. Ja venia disposat a declarar-hi en contra. Una declaració mil·limetrada, preparada, orquestrada, amb aquesta finalitat. Ha estat tan evident, que no pot ser-ho més”, ha denunciat Elena.

També ha remarcat, en aquest sentit, “l’escandalosa reacció de la mà dreta de Baena, davant de la defensa. Allò que mil.limetradament explicava a les preguntes de la Fiscalia, esdevenia desconeixement absolut quan, per part de les defenses, se li plantejava ”. I tot plegat, amb un silenci per part de la sala sorprenent, “permetent que una persona que tenia un coneixement directe dels esdeveniments, que feia un minut que havia demostrat davant de la Fiscalia un coneixement perfecte de tot allò que havia passat, es convertia davant de les defenses en silenci o en ignorància”.

Una circumstància que, insisteix Elena, “demostra que hi hagut una intencionalitat molt evident, per part d’alguns sectors de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, d’acusar amb falsedats a unes persones , amb la tolerància de la Fiscalia i de l’acusació”.