Junqueras, durant el discurs polític a l'Acampada Jove. MARC PUIG.
Junqueras, durant el discurs polític a l'Acampada Jove. MARC PUIG.

Oriol Junqueras ha reivindicat, des de l’Acampada Jove, la posició negociadora dels republicans i ha advertit: “no ens deixarem intimidar per ningú”

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha estat present aquesta tarda a la vint-i-cinquena edició de l’Acampada Jove, des d’on ha volgut llançar un missatge reivindicant la feina del partit: “nosaltres som els que aconseguim que el govern d’aquest país i el govern espanyol s'asseguin en una taula de negociació i hi hagi un reconeixement del conflicte polític”. Alhora, Junqueras, ha advertit: no ens hem deixat intimidar per aquells que ens han tancat a la presó, i tampoc ho deixarem fer per aquells a qui els hi fa mandra defensar els drets d’aquest país a tot arreu”.

D’altra banda, el president del partit ha fet referència a la repressió que pateix el moviment independentista i ha recordat que “en la defensa de la democràcia i els drets d'aquest país, som l’organització amb més represaliats, però també som els que mai ens rendim”. “Si bé és cert que la realitat del nostre país és el fruit de moltes derrotes, nosaltres som la llavor de totes les victòries", ha afegit.

Finalment, Junqueras, que tornava a l'Acampada 5 anys després de fer-ho per última vegada a causa de la presó i la pandèmia, s'ha adreçat al Jovent Republicà afirmant que "sou l'orgull perquè sou l'esperança, i sou l'esperança perquè un dia ocupareu el vostre lloc entre els valents en la construcció de la república catalana".

L’acte també ha comptat amb la presència del coordinador general d’Euskal Herria Bildu, Arnaldo Otegi, la portaveu nacional del Jovent Republicà i directora de l’Acampada Jove, Kènia Domènech, i la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, Marta Castellví.

Otegi, per la seva banda, ha recordat: “el que no decidim nosaltres ho decideixen per nosaltres, per això el compromís és vital”, i, alhora, ha estat contundent i ha afirmat: “Somrieu perquè lluitarem i guanyarem”. Otegi també s’ha adreçat a l’organització juvenil d’Esquerra Republicana animant a “continuar militant i compromesos” i ha assegurat que “no hi ha res més bonic a la vida que deixar a les futures generacions un país més lliure i just”.

En aquesta mateixa línia, la portaveu del Jovent Republicà, Kènia Domènech, s’ha mostrat contundent i ha afirmat: “qui pensi que això ja està fet, s'equivoca. Aquí hi ha molta feina per fer i el Jovent Republicà estem plenament disposats a fer-la, perquè l'única lluita que es perd és la que s'abandona”.

Finalment, la regidora de Joventut de Sant Sadurní d’Anoia ha reivindicat el paper important de la cultura al nostre país i ha sostingut que “l’Acampada Jove ha tornat per posar de manifest, una vegada més, que la cultura ha de ser un pilar fonamental de la nostra societat”.