El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, pronunciant un discurs durant el Consell Nacional
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, pronunciant un discurs durant el Consell Nacional

El president d’Esquerra ha pronunciat un discurs en el Consell Nacional que ha reelegit Josep Maria Jové com a president de l’òrgan

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ha reelegit aquest dilluns al vespre Josep Maria Jové i Lladó com a president de l'òrgan amb un 96,6% dels vots. Ho ha fet en la primera trobada de l’organisme després de la renovació de 30 dels seus consellers i conselleres en la jornada electoral del 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana, celebrada el darrer 6 de novembre.

Els conselleres i conselleres nacionals també han elegit la resta de membres que conformaran la Mesa del Consell. Així, la vicepresidència l’ocuparà Maite Aymerich, la secretaria correrà a càrrec de Maria Pérez, i les vocalies correspondran a Marta Castellví i Eduard López.

A més, el Consell Nacional ha aprovat, a proposta de la Presidència, la convocatòria del Plenari del Congrés Nacional d’Esquerra Republicana el proper dissabte 28 de gener de 2023 a Lleida.

El president del partit, Oriol Junqueras, ha posat en valor la feina feta per Esquerra Republicana allà on és present i ha recordat que "no ens conformem amb res que no sigui l’amnistia, l’autodeterminació i la independència”. “Si amb la força que tenim aconseguim derogar el delicte de sedició, quantes coses aconseguiríem si tothom actués amb la mateixa generositat que hem tingut nosaltres sempre?”, s'ha preguntat.

En aquest sentit, el president del partit també ha fet una crida a la responsabilitat als partits catalans de cara als pressupostos de la Generalitat: "No és el moment de posar-nos en evidència els uns als altres. Ara menys que mai. Per això fem una crida a la responsabilitat perquè tothom s'arremangui i hi posi de la seva part", ha sentenciat.

Els consellers i conselleres també han validat els informes de gestió de la Presidència d’Esquerra Republicana i han procedit a l’aprovació del Reglament del plenari del Congrés, dels membres de les ponències, dels documents congressuals i de la Comissió Organitzadora del plenari.

 La nova Mesa del Consell Nacional
La nova Mesa del Consell Nacional