Oriol Junqueras, durant la seva intervenció a l'acte de campanya a Girona / Paula Roque
Oriol Junqueras, durant la seva intervenció a l'acte de campanya a Girona / Paula Roque

Vilalta: "Tots els avenços d'aquest país s'han fet de la mà d'Esquerra, i qui ha construït una majoria social a favor de la independència, també hem estat nosaltres"

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha citat, aquest diumenge a l'acte de campanya del partit a Girona, el candidat de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias: "Ens dona una recepta: fotre'ns”, i s'ha mostrat contundent en la resposta: "Som independentistes i ho continuarem sent, malgrat que aquells que han dit ser-ho durant molts anys per conveniència, ara se n'avergonyeixen i se n'amaguen".

Junqueras ha assegurat que per “guanyar” només hi ha un projecte: “ser més per ser democràticament més forts”. Amb tot, el líder republicà ha reivindicat el llegat del seu partit i ha ressaltat que quan es tornin a posar les urnes les posarà Esquerra Republicana, i que, per fer-ho, és necessari tenir a favor la gran majoria de les ciutats del país.

En relació amb això, la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, també ha carregat contra els adversaris polítics responent a les paraules de Trias: "No pensem fotre'ns ni resignar-nos, sinó que treballarem per canviar les coses que els de sempre ens han dit que no podem canviar". Tal com ha fet Junqueras, Vilalta s'ha mostrat taxativa a l'hora de defensar l'acció del partit en diferents àmbits: "tots els avenços d'aquest país s'han fet de la mà d'Esquerra, i qui ha construït una majoria social a favor de la independència, també hem estat nosaltres".

 Tots els pontents de l'acte, a l'acabar / Paula Roque
Tots els pontents de l'acte, a l'acabar / Paula Roque

Paral·lelament, la presidenta del consell assessor d'Esquerra Republicana a Girona i copresidenta de l'Assemblea de Dones del partit, Dolors Bassa, ha advertit que "no admetrà lliçons d'independentisme, de justícia social, ni d'honradesa”, perquè els republicans, diu, són els que "no han fallat mai" en cap d'aquest aspectes. Bassa ha tingut també unes paraules per Girona, assegurant que amb la victòria republicana vol que la ciutat "torni a brillar per pertànyer novament a tots els gironins i les gironines".

Per la seva banda, el candidat gironí d'Esquerra, Quim Ayats, s'ha presentat com "el relleu que farà possible el progrés de tots els ciutadans de la ciutat". Ayats ha apel·lat al passat per parlar del futur, i ha recordat que les respostes a les problemàtiques de la ciutat al llarg dels últims 10 anys no serviran per resoldre els reptes que es plantegen a la Girona del futur. Per això, ha presentat aquestes pròximes eleccions com un repte "únic" per millorar el pròxims anys de la capital gironina.

També ha participat en l'acte de campanya l'actual conseller d'Unviersitats i Recerca i exalcalde de la ciutat, Joaquim Nadal, puntualitzant que el municipi "necessita una endreça", i que la figura de Quim Ayats i el seu equip és la millor opció per a posar-hi remei ja que "porten la ciutat al cap i al cor".

Finalment, la número dos de la llista d’Esquerra a Girona, Raquel Robert, ha reivindicat el projecte d’Esquerra a Girona com el “més encertat, net i determinat”.