Oriol Junqueras durant el discurs al Consell Nacional d'aquest dissabte / Marc Puig
Oriol Junqueras durant el discurs al Consell Nacional d'aquest dissabte / Marc Puig

El president d’Esquerra demana la implicació de tothom en la negociació i en el camí de l’amnistia i l’autodeterminació i avisa: “l’alternativa és no defensar-la”

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat al govern espanyol que els republicans no regalaran la bandera de la negociació. En la intervenció davant del Consell Nacional, Junqueras ha explicat que “al PSOE li seria molt més còmode que tots renunciéssim a la negociació, perquè s’estalviaria la incomoditat d’haver-s’hi d’asseure i perquè aprofitaria per quedar-se aquesta bandera sense haver fet cap mèrit per quedar-se-la”, ha afirmat.

En aquest sentit, el president republicà ha indicat que “la nostra feina és pressionar el PSOE, per això, com més forts siguem, també des d’una perspectiva institucional, aquesta pressió serà més útil”. I ha afegit: “Necessitem que tots aquells que creuen que el camí que nosaltres intentem, el camí de l’amnistia i l’autodeterminació és el més útil, s’hi haurien d’implicar, perquè l’alternativa és no defensar-la. Necessitem la màxima implicació de tothom”.

De fet, Junqueras ha recordat que “no ens rendim ni ens rendirem mai, no cedim ni cedirem mai. Però estaria bé que en aquesta voluntat i persistència i constància d’utilitzar totes les eines que tenim per defensar amnistia, autodeterminació i república catalana, aquells que diuen creure-hi ens hi acompanyessin”, ha reiterat.

Tenim la complicitat de bona part de la comunitat internacional, com el Consell d’Europa, quan reclamen la llibertat pels presos polítics, el retorn dels exiliats, canvis en el Codi Penal, la fi de la repressió
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana
 Junqueras, Aragonès i Vilalta moments abans de començar el Consell Nacional / Marc Puig
Junqueras, Aragonès i Vilalta moments abans de començar el Consell Nacional / Marc Puig

Junqueras ha posat en valor les complicitats internacionals amb el procés català: "Tenim la complicitat de bona part de la comunitat internacional, com el Consell d’Europa, quan reclamen la llibertat pels presos polítics, el retorn dels exiliats, canvis en el Codi Penal, la fi de la repressió. D'això, el govern espanyol n’ha fet molt poc i tenim arguments per pressionar i aconseguir canvis rellevants”.

El PSOE compra el marc mental de la dreta

Per últim, el president del partit, fent referència als morts a la tanca de Melilla dels darrers dies, ha denunciat que “el PSOE no sap respondre als reptes globals que es plantegen, no és prou valent per afrontar els problemes existents i ho acaba fent tal com faria la dreta més extrema. Quan els socialistes actuen com ho fa la dreta, no ajuden en res a resoldre allò que diuen voler resoldre", ha conclòs.