Junqueras, Jové, Salvadó i Garriga al Consell Nacional d'Esquerra Republicana
Junqueras, Jové, Salvadó i Garriga al Consell Nacional d'Esquerra Republicana

El president d’Esquerra Republicana homenatja Jové, Salvadó i Garriga al Consell Nacional: “No només són innocents, sinó que són herois de la causa democràtica”

Esquerra Republicana ha estat i és el partit més represaliat de la història d’aquest país; i si ho és, és perquè ha estat el més útil, compromès, valent i decidit, i el que genera més por als aparells repressius de l’Estat”, ha asseverat el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, davant el Consell Nacional de l’organització celebrat aquest dissabte.

El president s’ha referit concretament al cas de Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga, per qui la Fiscalia demana fins a 7 anys de presó i 32 d’inhabilitació per l’organització de l’1 d’octubre: “La decisió d’alguns òrgans judicials respecte de Jové, Salvadó i Garriga són explícitament contràries a la voluntat del legislador quan elabora canvis legislatius, i són decisions que tenen per objectiu fer-nos dubtar de la nostra posició i estratègia, fer-nos saltar del taulell de joc”, ha denunciat Junqueras.

“Però aquestes decisions”, ha afegit, “lluny d’afeblir-nos, el que fan és obrir-nos més portes internacionals, i obrir-les més de bat a bat, tant dins del nostre país, com fora”, ha assegurat. I ha exemplificat aquestes aliances internacionals i mostres d’acompanyament amb la trobada d’aquest divendres a Dublín entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, en què la líder irlandesa va afirmar que, si governa Irlanda, reconeixerà una Catalunya independent si així ho decideixen els catalans, i que la República Catalana hauria de formar part de la Unió Europea.

Junqueras també ha volgut fer un advertiment a “la part del sistema judicial que actua contra l’esperit” de la reforma del Codi Penal, i a “qualsevol ministre que vulgui fer creure que el procés d’independència de Catalunya s’ha acabat”: “El camí cap a la independència de Catalunya és més viu que mai, té més suports internacionals que mai, i estem disposats a aprofitar totes les palanques i oportunitats que generen amb la seva repressió”.

El líder republicà ha clos el seu discurs fent un homenatge a Jové, Salvadó i Garriga, que han pujat a l’escenari entre aplaudiments: “Amb la seva actuació, coratge, valentia, compromís i eficàcia han contribuït a construir una part molt rellevant del nostre projecte i llançar el repte democràtic més gran al qual ha hagut de fer front l’Estat en les darreres dècades i, segurament, segles”. “No només són innocents, sinó que són herois de la causa democràtica”, ha proclamat.

En el marc d’aquest Consell Nacional, es renova l’Executiva Nacional de l’organització amb el nomenament d’Oriol López com a vicesecretari general de Coordinació Interna i la incorporació de Najat Driouech com a secretària de Drets Socials, Ciutadania i Habitatge i de Santi Valls com a secretari de Mobilització i Coordinació Municipal.

  Junqueras: “Les decisions judicials volen fer-nos dubtar de la nostra posició, però el que fan és obrir-nos més portes internacionals”