Oriol Junqueras al Parlament de Catalunya / ACN
Oriol Junqueras al Parlament de Catalunya / ACN

El president republicà acusa l’alt tribunal d’interferir en la presa de decisions dels funcionaris de presons catalans

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha presentat una querella contra l’amenaça que el Tribunal Suprem va emetre contra els funcionaris de les presons catalanes, el passat 31 de març, i que va impedir que els presos i les preses polítiques passessin el confinament a casa, malgrat trobar-se en règim de 100.2.

A través de l’escrit de demanda, Junqueras demana al Jutjat d’Instrucció de Manresa que, en primera instància, identifiqui qui és l’autor concret de les amenaces, apuntant lògicament que es tracta d’algun membre del Tribunal Suprem o el Consell General del Poder Judicial. De fet, el mateix Suprem va emetre oficialment l’anunci després que sortís publicat als mitjans. Un cop identificat l’autor, el president republicà demana que se li imputin els delictes de coacció, amenaça, prevaricació i altres contra els drets fonamentals, així com que se'n produeixi la inhibició immediata del Tribunal.

Junqueras considera que l’amenaça del Suprem atemptava contra la separació de poders, en interferir directament en la presa de decisions dels funcionaris catalans. En aquest sentit, el president dels republicans recorda les recomanacions emeses per diferents organismes internacionals, com l’OMS, el Consell d’Europa o les Nacions Unides, orientades a reduir el nombre d’interns a les presons en el marc de l’emergència sanitària produiïda per la COVID-19.

La via judicial oberta ara per Junqueras se suma a la reivindicaicó internacional que ja va emprendre el passat 2 d’abril, denunciant la seva situació i la de la resta de presos polítics en dues cartes dirigides al Consell d’Europa i a l’ONU.

Etiquetes