L'Ajuntament de Badalona es presentarà com a part demandant contra l'Estat espanyol a la causa oberta davant la justícia argentina contra els crims del franquisme

ICV-EUiA. PSC i CiU presenten al ple un moció a proposta d’ERC coincidint amb el 75 aniversari de l’afusellament de l’alcalde republicà al Camp de la Bota

El ple municipal debatrà demà una moció on s’acordarà:
“Cursar les instruccions oportunes als serveis jurídics d’aquest Ajuntament, per tal que iniciïn els tràmits per afegir-se com a part demandant en la querella presentada al Jutjat Central núm. 1 de Buenos Aires contra l’Estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament de l’alcalde de Badalona, Sr. Frederic Xifré Masferrer, entre altres. SEGON. Reclamar a l’Estat espanyol l’anul·lació de tots els judicis sumaríssims duts a terme”.

La moció ha estat una iniciativa d’ERC en el marc dels actes organitzats per commemorar el 75 aniversari de l’afusellament de l’Alcalde Xifré i serà aprovada amb els vots favorables del PSC, CiU i ICV-EUiA.

El passat, dia 15 de febrer, va fer 75 anys que el que havia estat alcalde de Badalona Frederic Xifré Masferrer va ser afusellat per la dictadura franquista després de ser condemnat en un consell de guerra sumaríssim, il·legal i sense garanties processals de cap mena.

Els grups municipals proposants de la moció consideren que és una obligació i un acte de justícia que l’Ajuntament actui judicialment per condemnar a aquells que van afusellar un alcalde de la ciutat escollit democràticament.