L’Aliança Lliure Europea celebra l’assemblea a Barcelona i es constitueix en Partit Polític Europeu

L'Aliança Lliure Europea (ALE) celebra la seva assemblea general a Barcelona aquest dijous i divendres. La reunió d'enguany és especialment important ja que servirà per oficialitzar la constitució de l'ALE com a partit polític europeu.

L'establiment de l'ALE com a partit, després de la nova reglamentació europea sobre partits polítics d'àmbit europeu, vol enfortir encara més l'estreta col·laboració entre els partits nacionalistes cívics i progressistes que lluiten per una Europa dels pobles democràtica on les nacions sense estat tinguin una plena representació.

L'ALE és una associació de partits nacionalistes democràtics de tota la Unió Europea, representats al Parlament Europeu per nou eurodiputats de Catalunya, Euskadi, Galícia, Aragó, Escòcia, Gal·les i Flandes. El representant d'ERC és l'eurodiputat Miquel Mayol.

La inauguració de l’assemblea General de l’ALE es farà aquest dijous a dos quarts de deu del vespre a a l'Hotel Condes de Barcelona (Passeig de Gràcia, 73-75), i comptarà amb la participació de Josep-Lluís Carod-Rovira, secretari general; Josep Huguet, portaveu al Parlament de Catalunya; Nelly Maes; Presidenta de l'ALE; Neil MacCormik, eurodiputat de l'Scottish National Party; i Daniel Turp, diputat del Parti Québécois.

Els partits membres de l'Aliança Lliure Europea signaran divendres al migdia al Pavelló Mies van der Rohe (Av. Marquès de Comillas, s/n.) de Barcelona la constitució del partit polític europeu.