La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'avui / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'avui / Marc Puig

La republicana denuncia l’inici d’una “nova onada repressiva” amb el judici a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó i defensa que l’amnistia i l’autodeterminació “han d’anar de la mà”

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha defensat l’amnistia com a “mesura general” per posar fi a la repressió de l’independentisme: “Treballarem per fer possible una llei d’amnistia que anul·li la causa general contra l’independentisme”, ha afirmat en roda de premsa. Alhora, ha destacat que aquesta llei no només ha d’implicar la llibertat dels condemnats, exiliats i processats, sinó també “la resolució democràtica d’aquest conflicte polític, que passa per l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Per tant, pels republicans, “amnistia i autodeterminació han d’anar de la mà”. I són unes propostes que, tal com ha recordat Vilalta, “generen grans consensos” perquè compten amb el suport del 80% de la ciutadania i seran claus en la mesa de negociació entre els governs català i espanyol.

Mentrestant, “la causa general contra l’independentisme continua i segueix ben viva”, ha denunciat Vilalta, perquè, després del judici als presos i preses polítiques al Tribunal Suprem, “veiem una nova onada repressiva contra persones menys conegudes que van fer possible el referèndum de l’1-O”. Són Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, a qui la magistrada del TSJC ha imposat una fiança total de 4 milions i mig d’euros i que hauran d’anar a declarar aquest dimecres, acusats de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. “No pararem de denunciar i batallar la causa general contra l’independentisme”, ha assegurat Vilalta.

La republicana també ha destacat la imatge d’avui del conseller Josep Rull, que ha pogut sortir unes hores de la presó per anar a treballar, en aplicació de l’article 100.2. “Això no és llibertat i, per això, amb tota la solidaritat, seguirem treballant i batallant perquè la llibertat sigui completa per a ells i per a tots i totes en aquest país”.

Etiquetes