Els impulsors de la Llei d'Amnistia al Congrés (Esquerra Republicana, JxCat, la CUP, el PdeCat, Òmnium i Amnistia i Llibertat)
Els impulsors de la Llei d'Amnistia al Congrés (Esquerra Republicana, JxCat, la CUP, el PdeCat, Òmnium i Amnistia i Llibertat)

Montse Bassa recorda que només amb l’amnistia es pot posar fi a la presó, a l’exili i a les causes encara obertes contra milers d’independentistes

Acabar amb la causa general contra el moviment independentista que actualment ja suma 3.000 persones represaliades. Aquest és l’objectiu d’Esquerra Republicana i la resta de partits independentistes amb presència al Congrés, JxCat, CUP i PdeCat, que avui han registrat, juntament amb les entitats, Òmnium i Amnistia i Llibertat, la Llei d’Amnistia a la cambra espanyola.

La diputada republicana, Montse Bassa, ha recordat que “la resposta de l’estat espanyol a un exercici de desobediència civil i pacífica de més de 2 milions de persones ha estat molt greu: 9 persones a la presó, més a l’exili i 3.000 persones perseguides judicialment, moltes d’elles amb amenaça de presó i del tribunal de comptes. Aquesta desproporció repressiva és una salvatjada”, ha denunciat.

En aquest sentit, Bassa ha assegurat que aquesta “venjança” només es pot acabar “amb una llei d’Amnistia, una llei que significa fer net a tota la causa independentista”. I ha fet un avís al govern espanyol de PSOE i Podemos: “Si veritablement creuen que la repressió va ser un error, el que han de fer és aprovar la llei d’Amnistia, per revertir aquest error i retornar el conflicte polític a l’escenari de la política”.

Per acabar, la germana de Dolors Bassa, presa política, també ha advertit que “rebutjar aquesta llei és mantenir la injustícia i la venjança i voler negociar amb ostatges. Portem la llei com a punt de partida per una solució democràtica”, ha conclòs Bassa.