Marta Vilalta, en roda de premsa
Marta Vilalta, en roda de premsa

Els republicans lamenten "la batalleta jurídica" per desgastar políticament, i apel·len a la coordinació i la responsabilitat col·lectiva

Esquerra Republicana ha criticat amb duresa que la gestió de la pandèmia s'hagi encallat en un debat jurídic. "No es pot judicialitzar la gestió de la pandèmia; es tracta de salvar vides", ha dit la secretària general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta.

Les mesures de confinament a Lleida ciutat i a set municipis més del Baix Segrià són per "protegir les persones i la vida", davant dels centenars de contagis que s'han registrat els darrers dies. I en aquest sentit els republicans reclamen col·laboració d'igual a igual, mà estesa i coordinació a tots els nivells per reduir la pandèmia a la zona. "El que menys ens fa falta és judicialització o politització", ha insistit Vilalta

"En quines dades es basa la jutgessa de Lleida per revocar la decisió d'un Govern que s'ha basat en les recomanacions dels experts? Calen alternatives a l'estat d'alarma, donant empara legal a aquestes decisions, a través de les lleis de salut pública", ha insistit la portaveu.

Vilalta ho ha dit també desmarcant-se de la "batalleta jurídica o política de desgast". "Mentrestant, des d'Esquerra treballem per evitar els contagis", ha dit amb la mirada posada a la resta del país. La portaveu dels republicans també ha apel·lat en aquest sentit a la responsabilitat individual i col·lectiva de la ciutadania.

Bildu i BNG, uns resultats extraordinaris

Durant la roda de premsa posterior a la permanent del partit, la secretària general adjunta d'Esquerra Republicana també ha felicitat EH Bidlu i BNG, organitzacions germanes, pels resultats electorals al País Basc i Galícia. "Són uns resultats extraordinaris", ha exclamat Vilalta.

Esquerra celebra així que les esquerres independentistes i sobiranistes reblin la confiança de la ciutadania a les urnes i s'obrin pas a tot arreu. "Ahir ho vam veure, es donen uns missatges clars: en aquests moments complicats les alternatives passen per les esquerres, pel feminisme, la justícia social, l'autodeterminació i la independència", ha conclòs Vilalta.

Etiquetes