La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La secretària general adjunta d’Esquerra Republicana explica les idees clau del nou llibre d’Oriol Junqueras i de Marta Rovira, “Tornarem a vèncer (i com ho farem)”, i defensa que “l’adversari mai serà un altre independentista”

“Una proposta estratègica perquè l’independentisme recuperi la iniciativa, perquè guanyem la República Catalana, i que fuig dels retrets i les picabaralles i es basa en propostes”. Així ha definit la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, el llibre escrit a quatre mans per Oriol Junqueras i Marta Rovira, “Tornarem a vèncer (i com ho farem)”, que avui ha sortit a les llibreries.

El llibre es basa en “l’anàlisi d’allò que es va fer bé i d’allò que ens va faltar l’octubre del 2017” i la seva conclusió principal és que “cal ser més i estar més preparats per tornar-hi i guanyar de manera definitiva”, ha explicat Vilalta. Però una altra idea clau és que “no és moment de retrets, sinó de propostes; no hi ha dreceres màgiques, sinó només feina i més feina per arribar a la victòria anhelada”. En aquest sentit, la republicana ha demanat a la resta de forces independentistes que també facin les seves propostes concretes, ja que encara no se saben.

Els republicans consideren, per tant, que “és fonamental acabar d’una vegada amb la competència interna” i fa setmanes que demanen seure i consensuar una estratègia compartida, en lloc d’intentar “desgastar els companys de viatge”. “Posem al servei de l’independentisme la que considerem que és l’única estratègia guanyadora i estem disposats a compartir-la, debatre-la i consensuar-la amb tothom perquè només tenim una obsessió: guanyar la República Catalana”, ha assegurat Vilalta. “Per guanyar hem de sumar, no competir; l’adversari mai serà un altre independentista”, ha resumit.

Una altra qüestió que els republicans defensen consensuar és la resposta a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, així com el calendari electoral. “No volem posar el Govern en mans d’un tribunal; hem de preparar una resposta conjunta del moviment independentista i més enllà per respondre a un fet tan greu”, ha dit Vilalta, que ha lamentat no saber les intencions del president, més enllà del que publiquen els mitjans.