Manel Balcells Díaz

Ripoll 9 de gener de 1958

Conseller de Salut

Conseller de Salut del Govern de la Generalitat

Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia i en medicina de l'educació física i l'esport. Certificat d'estudis especialitzats per la Universitat de Montpeller en Biologia i Medicina de l'Esport. Diplomat per EADA en Gestió Sanitària. Director mèdic de l'Hospital General de Granollers fins a l'any 2003. És considerat un dels impulsors de la medicina de l'esport a Catalunya.

Ha estat director mèdic de l'hospital de Granollers. President executiu de Biocat de 2006 al 2010. I té la Medalla Josep Trueta al Mèrit sanitari.

Actualment, és director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut de leitat i president de la Fundació de Gestió de Sant Pau i membre del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l'Hospital del Mar.

Membre de diverses societats científiques i acadèmiques.

Regidor per Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Granollers des del 1995, primer tinent d'alcalde; responsable de les àrees de Processos Estratègics i Participatius, Pla de la Societat del Coneixement i Pla d'Acollida per la Immigració, tinent d'alcalde de Salut i Benestar Social 1995-2001.

Va ser director d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya des del gener del 2004 i Secretari d'Estratègia i Coordinació des del febrer del 2006. Posteriorment, va assumir breument el càrrec de conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació el 2006.