Acte d'inici de campanya d'Esquerra Republicana a Barcelona. GERARD MAGRINYÀ
Acte d'inici de campanya d'Esquerra Republicana a Barcelona. GERARD MAGRINYÀ

En l’acte d’inici de la campanya electoral del 28-M, Oriol Junqueras reivindica Esquerra Republicana com a primer partit del país

“La meva prioritat és que cap barceloní es torni a sentir expulsat de la ciutat. Això va començar amb el període Trias i s’ha incrementat amb Colau i Collboni. Cap lliçó dels qui especulen ni dels que no han sabut governar”. Amb aquestes paraules s’ha expressat aquest dijous l’alcaldable d’Esquerra Republicana a Barcelona, Ernest Maragall, en l’acte que ha donat el tret de sortida a la campanya de les eleccions municipals del proper 28 de maig. “Apleguem-nos per guanyar Barcelona, fem-ho de nou”, ha reclamat.

Maragall ha assegurat que, quan sigui alcalde, Barcelona s’afegirà a les expropiacions d’habitatges de grans tenidors per a destinar-los a lloguer social, i ha reivindicat que cal canviar l’actitud de l’Ajuntament: “Passarem de la confrontació a la coresponsabilitat; mirar endavant vol dir deixar d’enfrontar uns veïns contra uns altres”. El candidat republicà ha assegurat que després de 4 anys trepitjant la ciutat, “lluitant, proposant i defensant” Barcelona, se sent “més fort”, i ha afirmat que la convertirà en una ciutat “referència al món de qualitat, llibertat i dignitat, capital orgullosa del país”.

Junqueras: “Nosaltres no hem abandonat mai”

“Sentim sobre les nostres espatlles la responsabilitat que comporta ser el primer partit del país. Volem assumir aquesta responsabilitat al costat de la gent”, ha dit en la seva intervenció el president del partit, Oriol Junqueras. Una campanya, ha assenyalat, que permet tornar a recordar que els republicans són “els independentistes de tota la vida”, que sempre han estat “honestos i honrats”.

 El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. GERARD MAGRINYÀ
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. GERARD MAGRINYÀ

El president del partit ha destacat que a Barcelona s’hi presenta una llista “que amaga el nom” i que “va farcida d’aquells que l’estiu del 2017 van abandonar el Govern i el poble de Catalunya per no assumir les responsabilitats del referèndum”. “A la nostra llista, en canvi no n’hi ha cap, perquè ningú dels nostres va abandonar”, ha reblat. Junqueras ha disparat també cap al partit socialista, de qui ha dit que són “el partit de la nefasta gestió de Rodalies i el partit de la Confederación Hidrográfica del Ebro, que amenaça amb deixar morir milions d’arbres de la nostra pagesia a bona part del país”. “Som independentistes per assumir els recursos que el país genera i el partit socialista ens nega”, ha exclamat.

“Volem impedir un nou pacte de la vergonya, que és el pacte dels de sempre, que sempre busquen alguna manera per impedir que la voluntat democràtica del nostre poble s’imposi”, ha dit Junqueras, i ha afegit que “només la ciutadania de Barcelona, amb els seus vots, pot impedir-ho”.

Aragonès: “Els que vulguin especular trobaran el Govern al davant”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha subratllat que el 28 de maig la ciutadania de Barcelona haurà de triar entre “els qui volen sotmetre la ciutat a la Moncloa o els que la volen sotmetre al mercat”. “Uns amagant que fa quatre anys que formen part del govern municipal i altres amagant les sigles del seu partit”, ha detallat. Aragonès ha posat de relleu que des que els republicans han assumit per primer cop les competències d’habitatge al Govern de la Generalitat, s’han atrevit a regular “el que ningú s’havia atrevit”. “Els que vulguin especular amb les llars de la gent ens tindrà al davant, i el Govern actuarà”, ha assegurat.

En l’acte també hi ha intervingut la número 2 de la llista a Barcelona, Elisenda Alamany, que ha subratllat que la ciutat “és massa valuosa per vendre-la i massa complexa per governar-la de qualsevol manera”, i la número 3, Ester Capella, que ha recordat que només es podrà garantir una Barcelona per a tothom si es garanteix el dret a l’habitatge: “Els veïns i veïnes de Barcelona no poden esperar més”, ha sentenciat.

L’acte d’inici de campanya, celebrat al Born Centre Cultural davant de prop de 300 persones, ha estat conduït pels candidats del Jovent Republicà Jan Sibina i Vinyet Maduell, que han reivindicat que “el jovent també suma al projecte republicà, des dels carrers i des de les institucions”.