Maragall proposa la creació d'un rol del màxim nivell i representació per a Ada Colau

Els republicans llancen una proposta als Comuns en la qual es contempla una distribució equitativa en l’acord de govern, tant en les qüestions executives com polítiques, però exigeixen lleialtat i confiança

Ernest Maragall ha comparegut aquest dimecres al migdia per explicar i analitzar davant la premsa com es troben les negociacions amb Barcelona en Comú i per concretar quina és la proposta del partit republicà. "Estem decidits a contemplar una distribució equitativa en l’acord de govern, tant en les qüestions executives com polítiques, amb plena coherència amb els resultats electorals: un 50-50", ha assegurat l'alcaldable republicà. Esquerra també posa sobre la taula la creació d'un rol del màxim nivell i representació per a Ada Colau, que juntament amb l'alcalde, que seria per a Ernest Maragall, "formarien un govern de Barcelona un govern el més potent, visible i eficient possible".

Això no pot ser i no serà una subhasta al servei d'una última decisió unilateral dels Comuns
Ernest Maragall Alcaldable d'Esquerra a Barcelona

Ara bé, el cap dels republicans a Barcelona ha advertit que "tota aquesta tasca requereix un clima de lleialtat i confiança entre ambdues organitzacions i, encara més, a nivell personal". En aquest sentit, Maragall ha explicat que "no pot existir una estratègia paral·lela dels Comuns amb eventuals acords amb el PSC". "Això no pot ser i no serà una subhasta al servei d'una última decisió unilateral dels Comuns, encara més si aquesta decisió es pren en funció exclusiva de qui ocupa el càrrec d'alcalde o alcaldessa" ha afegit.

La impossibilitat d'un tripartit

Pel que fa a la proposta dels Comuns de conformar un govern tripartit entre ells, Esquerra i el PSC, Maragall ha demanat que es deixi d'insistir en aquesta opció, ja que "ja s'ha vist que Collboni no vol ni seure a una taula amb el guanyador de les eleccions". De fet, Maragall ha criticat durament el líder socialista pel fet que "neguen el mínim diàleg institucional i actuen com la sucursal a Catalunya de l'advocacia de l'Estat".

En la mateixa línia, el republicà ha llançat un missatge als Comuns: "si creuen que podem trobar punts de coincidència suficients amb aquest PSC seria necessari, com a punt previ i imprescindible, un compromís explícit dels socialistes entorn de la llibertat dels presos, l'obertura de converses per la convocatòria del Referèndum d'autodeterminació i el cessament de totes les accions repressives".

Un parèntesi

Finalment, Maragall ha assegurat que, mentre els Comuns no defineixin la seva posició o completin en el sentit que sigui el seu diàleg bilateral amb el grup socialista, Esquerra farà un parèntesi en les seves reunions amb els Comuns. En tot cas, Maragall ha assegurat que això "no vol dir trencar res sinó que vol dir que preferim esperar que Barcelona en Comú es defineixi".