Vilalta: 'Posarem la força d’aquesta victòria al servei de la llibertat, la justícia social i el futur del país”

Ernest Maragall i Diana Riba coincideixen en ressaltar els bons resultats dels republicans tant a nivell municipal com europeu, amb més vots que mai

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha celebrat la victòria republicana a les eleccions municipals. Vilalta ha explicat que “després de guanyar el 28 d’abril, hem guanyat les municipals i hem tret els millors resultats a les europees. Som el primer partit del país”. En aquest sentit, Vilalta ha afirmat que Esquerra Republicana és una eina que “posa la seva força i utilitat al servei de la llibertat, la justícia social i el futur del país. Ens toca seguir treballant per la unitat estratègica que ens ha de dur a la República catalana per garantir la justícia social”.

La portaveu republicana ha ressaltat que els republicans han guanyat tant en nombre de vots com de regidors a les eleccions municipals, amb gairebé 820.000 vots i 3.107 regidors: “Són els millors resultats d’Esquerra Republicana des de 1931”, ha reivindicat la portaveu. Més enllà dels resultats a Barcelona, Marta Vilalta ha destacat les victòries del partit a ciutats com Lleida, Manresa, Blanes, Salt, Palamós, Amposta, Cambrils, Solsona, La Bisbal d’Empordà, Balaguer o Vilanova i la Geltrú”, entre d’altres.

Volem tenir un record especial a l’Oriol i la Marta, aquests resultats són sobretot seus. No els tenim presents aquí per la repressió que patim però fem més evident que mai que aquesta victòria és seva, com també ho és de la resta de represaliats
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana
  Vilalta: 'Posarem la força d’aquesta victòria al servei de la llibertat, la justícia social i el futur del país”

Marta Vilalta també ha fet especial esment al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i a la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira: “Volem tenir un record especial a l’Oriol i la Marta, aquests resultats són sobretot seus. No els tenim presents aquí per la repressió que patim però fem més evident que mai que aquesta victòria és seva, com també ho és de la resta de represaliats, especialment de la Carme Forcadell, la Dolors Bassa, el Raül Romeva i la Meritxell Serret”, ha afegit Vilalta.

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, s’ha mostrat “orgullosament decidit a governar aquesta ciutat i a fer honor a la confiança dipositada pels barcelonins i barcelonines”. En la seva intervenció, Maragall ha tingut un record tant per Oriol Junqueras com per Quim Forn: “penso immediatament anar a Soto del Real a parlar amb tots dos del futur de Barcelona i els projectes per a la ciutat” i ha ressaltat que també ho farà amb altres formacions com Barcelona en Comú.

Maragall ha posat èmfasi en la victòria municipalista d’Esquerra Republicana i ha coincidit amb Vilalta: “La primera gran victòria municipalisme d’Esquerra Republicana ja és una realitat consolidada”. El guanyador de les eleccions a Barcelona també assegurat que hi ha una “amplíssima majoria” de ciutadans que demanen “la llibertat dels presoners, el retorn dels exiliats, i un referèndum d’autodeterminació”.

La primera gran victòria municipalisme d’Esquerra Republicana ja és una realitat consolidada
Ernest Maragall Candidat a l'alcaldia de Barcelona

Per últim, l’eurodiputada electa, Diana Riba, ha explicat que “estem davant dels millors resultats d’Esquerra Republicana al Parlament Europeu”. Ha aprofitat la seva intervenció per felicitar a Junts per Catalunya i per agrair la confiança de la ciutadania: “quan ens posen urnes, les omplim i demostrem un missatge a l’Estat espanyol: volem aconseguir una solució política als problemes que tenim al davant”, ha assegurat.

Riba ha fet una valoració molt positiva de la coalició d’Ahora Repúblicas: “ha estat un gran camí que seguirem endavant. Gràcies als més de 500.000 vots a l’estat espanyol que volen ser representats al Parlament Europeu”.

Per últim, ha posat en valor el fet de portar un pres polític a l’eurocambra. “Estem molt contents perquè un pres polític entrarà els propers dies al Parlament Europeu. Hem parlat aquest matí amb l’oriol i ens ha donat les gràcies. Oriol, el Parlament Europeu t’espera”, ha conclòs Riba.