Marc Sanglas: “Sr Maza, hem recapacitat i ens mantenim ferms amb el compromís que tenim amb el poble per votar l'1 d'octubre”

Des del Mirador de Montbau a Barcelona que en el seu moment es va inspirar en l'avantguarda i els moviment per les llibertats més d'una trentena de càrrecs electes municipals, alcaldes i regidors d'Esquerra Republicana ha volgut refermar el seu compromís amb l'1 d'octubre en representació del món local republicà.


El secretari de política municipal d'Esquerra Republicana, Marc Sanglas, ha animat la gent a participar amb totes les garanties d'aquesta votació que és històrica i “per moltes amenaces que rebem de l'Estat espanyol, els càrrecs electes d'Esquerra estarem al costat de la gent i defensat la democràcia allà on siguin”.

Sanglas ha recordat al senyor Maza, fiscal general de l'Estat, que demanava els alcaldes que recapacitessin, “Sr Maza, hem recapacitat i ens mantenim ferms amb el compromís que tenim amb el poble per votar l'1 d'octubre. El món local d'Esquerra Republicana no es sotmetrà a les amenaces que venen per part de l'Estat, un Estat que ha acabat amb la separació de poders”.

El president del Grup municipal d'Esquerra Republicana a l'ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat que “Barcelona farà el seu paper d'innovació i de defensa de les llibertats i dels drets fonamentals. Barcelona serà un baluard de les llibertats com sempre ha estat, tot està previst, el Govern de Catalunya està fent el que ha de fer com sempre per garantir el vot i la democràcia”.

Bosch ha assegurat que el referèndum es farà amb totes les garanties i “el fet que el president espanyol, Mariano Rajoy, es reuneixi amb Donald Trump, i li demani suport envers l'1 d'octubre ens reforça, demostra que és un referèndum vinculant i així ho creu el mateix Mariano Rajoy fent esforços a nivell mundial i portant-lo a Washington”.

Sobre el tancament ahir per part de la Guàrdia Civil de diferents webs informatives sense una ordre judicial, entre elles la de l'ANC, Bosh, ha respost que li sembla malament, “quina mena de país és aquest, quina mena de sistema política és aquest que es permet fer aquestes coses?”

L'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, ha expressat un cop més la ferma convicció dels alcaldes i les alcaldesses d'Esquerra Republicana de tirar endavant amb el referèndum, que ho tenim tot a punt. Aymerich ha assegurat que “el referèndum pren més sentit que mai i que precisament més gent s'està sentint convocada per defensar la democràcia, un dret molt preuat que ha costat molt d'aconseguir i que cal que defensin persones que vulguin votar Sí les que volen votar No”.

Aymerich ha assegurat que “el govern espanyol no escolta la gent i el desig de més democràcia, a més participació i això no ho podem obviar, el món local republicà sí que escolta i no ens fa por cap resultat, la por al resultat és el que ha provocat l'actuació desmesurada i antidemocràtica de l'estat espanyol”.


Etiquetes