Maria Mercè Roca: 'Encara no sabem per què les nostres propostes eren inassumibles pel govern de Girona'

Ha denunciat que CiU carregui contra ERC-MES per justificar el pacte amb el PSC

El grup municipal d’Esquerra-Moviment d’Esquerres a l’Ajuntament de Girona ha denunciat avui que encara no sap per què les seves propostes no eren assumibles pel govern municipal de CiU i que estaven a l'espera de rebre una resposta del ja exalcalde Albert Ballesta. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha afirmat aquest matí en roda de premsa que 'és la segona vegada que el govern trenca unilateralment i sense avisar les negociacions amb el nostre grup'. Maria Mercè Roca ha assegurat que Esquerra 'estava pendent d’una trucada de Ballesta per polir els serrells del cartipàs', i que sorprenentment 'ens vam aixecar amb la notícia d’un acord de govern amb el PSC'.

Maria Mercè Roca ha ironitzat que metafòricament 'encara estem asseguts a la taula de negociació'. La coalició ha assegurat que no ha rebut cap comunicació formal del trencament de les negociacions amb el govern, i en aquest sentit s’han mostrat perplexos perquè 'les converses estaven molt avançades'. La portaveu del grup també s’ha referit a les paraules de Ballesta sobre la proposta de cartipàs d’ERC-MES, que considerava “inassumible”. 'No entenem encara per què les propostes de PP i Ciutadans primer, o del PSC després, eren més assumibles que les nostres', ha sentenciat Maria Mercè Roca.

Només volen estabilitat
El regidor Martí Terés ha assegurat que 'CiU no ens ha fet mai una proposta concreta, seriosa i estructurada de govern'. En aquest sentit, el regidor ha afegit que CiU 'només vol un soci de govern per donar estabilitat', i ha destacat que en minoria no han tingut el tarannà dialogant i negociador necessari per tirar endavant el dia a dia. 'Entenem que CiU vulgui un soci de govern per tenir assegurada la majoria al Ple', ha explicat Terés, 'però que no ens facin responsables d’aquesta decisió', ha afegit.

Sobre el pacte de govern amb els socialistes, el regidor Pere Albertí ha manifestat que 'CiU ha pactat amb el PSC més retrògrad des d’un punt de vista nacional, el que arriba a acords amb Ciudadanos'. A més, Albertí ha lamentat que 'a hores d’ara la nova alcaldessa no s’hagi posat en contacte amb la nostra portaveu'. Per la seva part, Terés s’ha referit a les paraules de Madrenas posant de manifest que ella era “el relleu natural”: 'Si ells mateixos han reconegut que l’operació Ballesta ha estat un error, no ens podien demanar un xec en blanc', ha sentenciat.

Etiquetes