Acte central de campanya del Jovent Republicà a Sant Feliu de Llobregat.
Acte central de campanya del Jovent Republicà a Sant Feliu de Llobregat.

A l’acte central de campanya del Jovent Republicà a Sant Feliu de Llobregat, Pere Aragonès recorda que “només el vot a Esquerra Republicana assegura una victòria independentista el 10N”

La candidata del Jovent Republicà a les eleccions generals, Marta Rosique, ha demanat que el proper 10 de novembre les urnes rebutgin de forma majoritària la repressió a Catalunya: “El proper 10 de novembre hem de rebutjar la repressió, no podem permetre que el PSOE guanyi a Catalunya”, ha dit en l’acte central de campanya del Jovent Republicà celebrat aquest diumenge a Sant Feliu de Llobregat.

“Cada cop és més difícil comptar la repressió: 28 persones empresonades, algunes d’elles acusades de terrorisme, altres identificades aleatòriament, i 9 persones condemnades a gairebé 100 anys de presó per haver posat les urnes, per permetre un debat parlamentari o per mobilitzar-se”, ha denunciat Rosique, que ha reclamat la “llibertat per totes elles”. “No esteu soles!”, ha exclamat.

L’acte també ha comptat amb la intervenció del coordinador nacional d’Esquerra Republicana i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha recordat que “només el vot a Esquerra republicana assegura una victòria independentista el 10N”. “El 10N haurem de triar entre un PSOE que s’ha convertit en el defensor d’un projecte nacional espanyol immobilista, o una Esquerra Republicana que defensa la independència de Catalunya com la via per aconseguir un país amb drets per a tothom”, ha apuntat Aragonès.

Per la seva banda, el senador d’EH Bildu Jon Iñarritu ha destacat que el proper 10 de novembre Catalunya té l’oportunitat de donar una “plantofada democràtica” a l’Estat “omplint les urnes de vots independentistes”. “És el que no agrada a aquesta monarquia que defensen el PSOE, PP, Ciutadans i VOX”, ha subratllat Iñarritu. El senador basc ha criticat que “encara queden restes del franquisme incrustades a les institucions”, i ha denunciat el “llaç directe amb la dictadura” de la monarquia borbònica, que avui desembarcarà a Catalunya amb la visita de Felip VI.

Etiquetes