Rovira: “La gent d’Esquerra volem una República plena de contingut, un país més just, més net i més lliure”

La presidenta del grup Republicà defensa que Esquerra considera que els dos objectius de consens ara mateix són “reconèixer la legitimitat del President Puigdemont i alhora formar un govern efectiu a Catalunya que ens permeti recuperar la Generalitat”

Avui molts som aquí per seguir treballant per construir una societat més justa i més lliure, per construir un país i un món millor per a nosaltres i pels nostres fills”. Amb aquestes paraules ha començat la seva intervenció la presidenta del grup Republicà i secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, que ha defensat la posició dels republicans en el primer ple de la legislatura, en què s’ha aprovat la proposta de resolució de reconeixement al President i el Govern a l’exili. “Avui no hi som tots. No ens cansarem mai de dir-ho. Falten els presos polítics i els que han hagut de marxar per no acabar amb la mateixa sort”, ha afirmat.

Rovira ha destacat que l’objectiu dels republicans és fer un món millor i la independència és l’instrument per aconseguir-ho. “La gent d’Esquerra volem una República plena de contingut. La independència és un mitjà per construir un país millor, més just, més net i més lliure”, ha explicat. I caldrà fer-ho des de la diversitat i per a tot el país: “Estem convençuts que cal fer-ho a l’estil Junqueras: estenent les mans a tothom, abraçant la diversitat del país i generant oportunitats per a tothom. Amb les banderes de la dignitat, la llibertat i la justícia”. “El nostre projecte és un projecte de prosperitat, d’igualtat d’oportunitats, d’esperança i de progrés”, ha afegit.

Rovira ha fet repàs d'alguns dels èxits del Govern que va escapçar l'Estat espanyol com a mostra del que és "fer república": El sanejament dels comptes, l'augment de la despesa en salut o educació o haver conquerit un nou dret social com la Renda Garantida de Ciutadania. "Un país més just i més lliure, amb capacitat de transformació, això és fer república. Som independentistes perquè som republicans", ha explicat.

La presidenta republicana ha defensat la necessitat de “recuperar la Generalitat per poder avançar”, la urgència de recuperar les institucions per “poder ser més forts”. “Hem de recuperar les institucions per desactivar el 155 i construir un Govern que torni a posar el país al servei de la gent, al servei dels ideals republicans per construir un país més just i més lliure”, ha destacat. En aquest sentit, Rovira ha explicat el doble objectiu que defensa Esquerra i que genera consens a la societat catalana: “A Esquerra Republicana creiem que hi ha un ampli consens de país per aconseguir dos objectius: reconèixer la legitimitat del President Puigdemont a Brussel·les i alhora formar un govern efectiu a Catalunya que està en mans del PP”.

Estem convençuts que cal fer-ho a l’estil Junqueras: estenent les mans a tothom, abraçant la diversitat del país i generant oportunitats per a tothom. Amb les banderes de la dignitat, la llibertat i la justícia
Marta Rovira Presidenta del grup Republicà

“L’aplicació del 155 ha escapçat el govern i és un cop contra les institucions catalanes que està afectant la salut pública i la renda garantida, per exemple. Amb el 155 es volen carregar els grans consensos de país: els fonaments d’aquest sol poble que hem construït entre tots. No ens podem permetre qualsevol altre escenari que no impliqui acabar amb el 155”, ha sentenciat Rovira.

La secretària general dels republicans ha tancat el seu discurs destacant que cal continuar treballant per aconseguir l’objectiu comú amb el mateix esperit que l’1 d’octubre: “Som un poble amb un horitzó compartit. Un poble tossut, que vol ser protagonista del seu futur. Un poble que vol decidir el futur del país, el destí dels refugiats, unes pensions dignes o unes taxes universitàries justes”.