Rovira: “Tenim un preacord amb JxCat i donarem suport a la candidatura de Jordi Sànchez”

La presidenta del grup Republicà i secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha anunciat aquesta tarda que Esquerra i JxCat han arribat a un preacord de Govern i en virtut d’aquest els republicans donaran suport a la candidatura de Jordi Sànchez a la presidència de la Generalitat. Rovira ho ha anunciat després de reunir-se amb el president del Parlament Roger Torrent en la ronda de contactes amb els grups.

“El preacord amb Junts per Catalunya té com a finalitat posar fi a l’article 155 i recuperar les institucions democràtiques del nostre país per posar-les al servei de la gent”, ha destacat Rovira, que ha recordat que es treballa intensament tant amb JxCat com amb la CUP des del 22 de desembre per assolir un acord definitiu que permeti recuperar les institucions.

Per treballar per la República el que primer hem de fer és recuperar les institucions
Marta Rovira Presidenta del Grup Republicà

Rovira ha defensat que la formació d’un govern efectiu és urgent per fer fora el 155 de les institucions catalanes però també perquè és imprescindible per seguir caminant cap a la República: “Per treballar per la República el que primer hem de fer és recuperar les institucions”. “Cada setmana que passa estem validant la dictadura del 155 i el govern del PP. Cada dia prenen decisions, com la resolució a favor de la pròrroga dels concerts escolars, i serà molt difícil revocar-les quan tinguem una majoria republicana”, ha afegit.