Vilalta, sobre Borrell: 'Ser el líder de les clavegueres és incompatible amb ser cap de la diplomàcia europea'

Els republicans demanen a la Unió Europea que en reconsideri la candidatura per haver espiat rivals polítics catalans

La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha afirmat que l'encara ministre d'Exteriors, Josep Borrell, no hauria de ser cap de la diplomàcia europea per evitar que calqui a Brussel·les les seves "pràctiques mafioses i corruptes", després que s'hagi fet públic les escoltes i seguiments de l'Estat als delegats catalans a l'exterior. "Ser el líder de les clavegueres és incompatible amb ser cap de la diplomàcia europea", ha insistit Vilalta en roda de premsa aquest dilluns.

La portaveu dels republicans ha demanat en aquest sentit a les institucions europees que reconsiderin la candidatura de Borrell després que espiés delegats del Govern a l'exterior. "Si ha espiat els seus adversaris polítics a l'estat i ha perseguit representants catalans a l'exterior, per què no ho pot tornar a fer després amb qualsevol representant d'un altre estat que no comparteixi les seves idees?", s'ha preguntat Vilalta.

Per tot plegat, ha afirmat també que la posició d'Esquerra Republicana no passa per boicotejar-lo a ell sinó per posar fi a una manera de fer basada en "clavegueres i espionatge". "Europa hauria d'exportar els seus valors democràtics, les seves bones maneres de fer, enlloc que Espanya exporti les seves males praxis cap a la Unió Europea", ha constatat Vilalta, que ha reclamat a Borrell que hi renuncïi.

"Sánchez és irresponsable"
D'altra banda, els republicans han recordat al PSOE que no ha fet cap pas cap al diàleg per desencallar la investidura de Pedro Sánchez. "Què vol fer? Qui vol ser i què vol representar? No ha estat a l’alçada i ha actuat de forma irresponsable; s’està quedant sol i nosaltres exigim respecte", ha conclòs. Vilalta ha demanat al candidat a la investidura que deixi de fer "escenificacions" i comenci a fer política.