Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig

La secretària general adjunta i portaveu ha reivindicat la resposta del partit davant les acusacions d’assetjament a l’excap de gabinet del conseller Bosch

Davant d'uns indicis d’assetjament només es pot ser contundent”, ha destacat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, “i és precisament el que nosaltres hem fet”.

Vilalta ha defensat amb fermesa les decisions preses per Esquerra Republicana, després de fer-se pública la investigació oberta a l’excap de gabinet del conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, per uns pressumptes casos d’assetjament dins el Departament. "El conseller va cessar el seu cap de gabinet en detectar que el comportament era contrari als valors republicans i als d’una organització feminista, ara fa un mes i mig”, ha explicat Vilalta, i ha afegit que “quan es van tenir indicis del possible assetjament, el partit va posar en marxa el protocol intern a través de la compliance”. Pel que fa a l’investigat, Vilalta ha deixat clar “des d’Esquerra Republicana se l'ha suspès de la militància, a l’espera que es resolgui la investigació, ara en curs”. En aquest sentit, Vilalta ha afirmat que “Esquerra Republicana va actuar i ho va fer de pressa, per evitar mals majors”.

Malauradament, la nostra organització no és immune a les actituts masclistes”, ha reconegut Vilalta, “com no ho és tampoc la societat, encara masclista”. Per això, ha apuntat la portaveu, “no en podem deixar passar ni una”. “Des d’Esquerra Republicana hem actuat de forma inflexible, assenyalant i actuant”, ha assegurat Vilalta, “volem, no només que s’aparti els responsables d’aquestes actuacions masclistes, sinó que esdevinguin inexistents, en la nostra organització i en el conjunt de la societat”.

La republicana ha aprofitat per reivindicar la darrera jornada del 8 de març, on les dones “vam poder sortir al carrer per reivindicar els drets de totes i plantar cara al masclisme”. “Només la revolució feminista ens salvarà del masclisme imperant”, ha clos Vilalta.

 La Vicesecretària general de Dones d'Esquerra Republicana, Raquel Sans, escoltant la roda de premsa / Marc Puig
La Vicesecretària general de Dones d'Esquerra Republicana, Raquel Sans, escoltant la roda de premsa / Marc Puig