La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa
La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa

La portaveu d’Esquerra veu l’11 de setembre com “una oportunitat per superar la dinàmica autodestructiva” de l’independentisme

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha animat la ciutadania a participar en la Diada d’enguany per "evidenciar la força i el múscul del moviment independentista" i fer que sigui, novament, “un èxit massiu i cívic”. També ha assenyalat que l’11 de setembre serà “una oportunitat per superar la dinàmica autodestructiva” que s’ha vist últimament dins de l’independentisme: “No compartim la dinàmica d’atacar-nos; volem trobar consensos i reconstruir la unitat estratègica”.

També ha explicat que els republicans proposen “agafar amb una mà la bandera del diàleg, la negociació i la política i, amb l’altra mà, la bandera de la confrontació democràtica, la reivindicació i la protesta”, dues estratègies “compatibles i necessàries per tal d’avançar”. Vilalta ha afegit que “no es pot ridiculitzar l’aposta per acumular forces”, defensada per Esquerra, perquè “això ens debilita”. A més, “no hi ha dilema entre ser més forts i més determinats, perquè si som més forts, serem més determinats”, ha puntualitzat.

Pels republicans, la resposta a les sentències contra els presos polítics també ha de ser “un punt d’inflexió” que permeti seguir treballant per ampliar majories democràtiques i suports socials, enfortir les institucions, fer “accions de denúncia i desgast de l’Estat”, internacionalitzar el conflicte i dialogar.

Etiquetes