La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa

La portaveu d’Esquerra Republicana ha criticat que “la covardia del govern de Sánchez per apostar pel diàleg ens ha portat a una convocatòria electoral precipitada on el PSOE vol aprofitar els pressupostos no aprovats per fer electoralisme”

Davant la convocatòria d’eleccions generals pel proper 28 d’abril, la portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha assegurat que “Esquerra Republicana és la millor opció per lluitar contra el feixisme i a la vegada evitar un pacte dels socialistes amb Ciutadans o amb altres formacions. Som la garantia d’aquest doble objectiu a banda de seguir sumant per aconseguir la República catalana”. Vilalta ha apel·lat a una "primavera republicana" a les urnes i ha reivindicat el partit republicà com "la garantia i el bastió de la democràcia, els drets i les llibertats".

Vilalta també ha constatat que “la covardia del govern de Sánchez per apostar pel diàleg ens ha portat a una convocatòria electoral precipitada on el PSOE vol aprofitar els pressupostos no aprovats per fer electoralisme”. La portaveu considera, doncs, que al govern espanyol “li ha faltat valentia política” i ha criticat que “acomplexat i pressionat per la dreta ultra, ha decidit no treballar pel diàleg i seguir amb la via repressiva”. També ha advertit que “si Sánchez segueix per aquesta via del no-diàleg, continuarà fracassant com ho ha fet fins ara, perquè si no té en compte Catalunya, l’Estat espanyol serà ingovernable”.

En qualsevol cas, ha assegurat que “a Esquerra Republicana no ens fan por les urnes, sempre hem apostat per la democràcia com a solució i, per tant, si hi ha urnes, allà estarem i serà per guanyar”. “Serem la “muralla”, el mur de contenció al feixisme, un bastió de drets i llibertats”, ha afegit.

Si Sánchez segueix per aquesta via del no-diàleg, continuarà fracassant com ho ha fet fins ara, perquè si no té en compte Catalunya, l’Estat espanyol serà ingovernable
Marta Vilalta Portaveu nacional d'Esquerra Republicana

Per altra banda, ha recordat que som enmig d’un “judici a la democràcia” que continuarà demà. “No ens rendirem i mai renunciarem al dret a l'autodeterminació, que és el que s’està jutjant i perseguint, però també continuarem defensant que els conflictes polítics es resolen amb política i democràcia”. També ha fet referència al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, quan ha dit que “se l’està perseguint per qui és, pel que pensa i pel que representa: la força del moviment independentista republicà i la força del diàleg, de sumar i generar consensos, la força que ens aproxima a la República catalana”.

Finalment, Vilalta ha volgut donar suport, des d’Esquerra Republicana, a la vaga general convocada per dijous 21 de febrer: “fem una crida a la mobilització pels drets laborals i socials, però també per tots els drets que ara estan sent vulnerats, com els drets polítics i civils”.


Etiquetes