Vilalta: 'La nova Generalitat republicana treballa per ajudar la gent i resoldre el conflicte polític per esdevenir una República Catalana'

Els republicans insisteixen que el suport social i polític a l'amnistia i l'autodeterminació és ferm "encara que es manifestin els sectors més retrògrads de l'Estat"

La secretària general adjunta d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha fet valdre aquest dilluns la tasca del Govern, de la nova Generalitat republicana per donar resposta a la ciutadania i per resoldre democràticament el conflicte polític amb l'Estat, i convertir Catalunya en una República.

Així ho ha afirmat en roda de premsa just el dia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller Roger Torrent, han anunciat, en el marc del Consell de Diàleg Social, que destinarà més de 1.000 milions d'euros en ajudes a empreses i treballadors en ERTO, perquè puguin superar la crisi econòmica provocada per la Covid-19. De fet, es destinen a gairebé 200 (191) sectors afectats per la pandèmia. "Una demostració que aquest Govern és útil i està al costat de la gent i de qui més ho necessita", ha afegit Vilalta.

L'altra prioritat d'Esquerra Republicana, i del Govern que colidera, és resoldre el conflicte polític i en aquest sentit la també portaveu dels republicans al Parlament ha insistit en el pes polític i social de l'amnistia i l'exercici de l'autodeterminació. "Els grans consensos a Catalunya, no canviaran per més que es recullin signatures i que hi hagi manifestacions dels sectors més retrògrads de l'Estat", ha insistit després de la manifestació de la dreta i l'extrema dreta espanyoles a la plaça de Colón de Madrid.

"No van aconseguir ni omplir-la", ha apuntat. Tot plegat ho ha dit en un missatge també cap al govern espanyol, a qui ha emplaçat a treballar per aquesta solució política i democràtica a Catalunya.

D'altra banda, els republicans també han tornat a defensar la llei que el Parlament va aprovar per limitar els lloguers a Catalunya, i que el govern espanyol vol recórrer. "Seria un error polític molt gran", ha conclòs Vilalta.

Etiquetes