Marta Vilalta, en roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta, en roda de premsa / Marc Puig

Esquerra Republicana ha fet una crida a la responsabilitat i a la solidaritat, i demana reduir la interacció per frenar els contagis de Covid19

"Tot el que no sigui una absolució i demanar perdó per la persecució al parlamentarisme és una injustícia, busca el càstig". Són paraules de la portaveu i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, després de conèixer la sentència que inhabilita els membres de la Mesa del Parlament de l'anterior legislatura. "No es jutgen uns fets, es busca venjança", ha insistit Vilalta recordant que qui presidia llavors la cambra, Carme Forcadell, està condemnada a més d'onze anys de presó.

"Estem davant d'una nova vulneració i censura del parlamentarisme, per tal que no es pugui parlar d'independència a la seu de la sobirania" de Catalunya, ha assegurat Vilalta en roda de premsa. I ha insistit així sobre la sentència que ha dictat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: "És una nova aberració democràtica, demostra que l'Estat només sap respondre als anhels de la ciutadania catalana a base de repressió".

Vilalta, que ha traslladat el suport als membres de la Mesa inhabilitat i s'ha alegrat de l'absolució de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, ha assegurat també que la condemna esperona l'independentisme cap a la república catalana. "És més necessari que mai per acabar amb la injustícia", ha dit. Una primera via per posar fi a la repressió és l'amnistia per a tots els encausats, ha afegit Vilalta, i alhora retornar el debat a la política, per canalitzar en un referèndum d'autodeterminació l'opinió de la ciutadania.


Tot plegat ho ha assegurat en una roda de premsa en què els republicans han posat també el focus en la lluita contra la propagació de la Covid-19. En aquest sentit, Esquerra Republicana ha fet una crida a la responsabilitat i a la solidaritat de la ciutadania per tallar les cadenes de contagis i per tant han demanat a la ciutadania que redueixi la interacció social de forma dràstica per no situar la corba epidemiològica als nivells de la primera onada.

Després del primer cap de setmana amb noves restriccions, Vilalta ha demanat a la ciutadania que atenguin les mesures que ha fixat el Govern per evitar també que se saturi el sistema sanitari. Una de les més polèmiques és el tancament temporal de bars i restaurants, una mesura que vol evitar el contacte sense mascareta -"no arriba perquè el sector ho hagi fet malament", ha aclarit la portaveu dels republicans. De fet, són mesures que han de servir per "salvar vides" primer i també "salvar l'economia" amb ajudes públiques per pal·liar el tancament del sector, ha recordat Vilalta.

📲Recupera la intervenció de Marta Vilalta, aquí! 👇

Etiquetes