La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns
La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

La portaveu d’Esquerra Republicana ha assegurat que des de la dreta ultra i l’extrema dreta de PP, C’s i Vox “són capaços de fer molt soroll i condicionar al govern espanyol, però són molt pocs”, tal i com es va fer evident en la manifestació del passat diumenge a Madrid

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que “hauria de prendre nota del fracàs de l’extrema dreta” en la seva manifestació d’ahir a Madrid en contra del diàleg i la democràcia, i “hauria de tornar a seure a la taula del diàleg per traçar una via de negociació”.

Per a Vilalta, ahir “vam poder veure com la majoria silenciosa dels espanyols es va quedar a casa i no va secundar aquesta convocatòria contra el diàleg”. En aquest sentit, la portaveu ha recalcat que PP, C’s i Vox “són capaços de fer molt soroll, tant que poden condicionar al govern espanyol, però són molt pocs”.

Així, Marta Vilalta ha remarcat que des d’Esquerra Republicana “continuem apostant pel diàleg, és més imprescindible que mai. Sánchez ha d’entendre que, per a nosaltres, dialogar amb un govern que és còmplice de la repressió i de tenir els nostres companys a la presó, és un esforç però el fem”. La portaveu republicana ha demanat al president del govern que sigui “valent malgrat el soroll” i que afronti aquesta situació que és política.

Per a nosaltres dialogar amb un govern que és còmplice de la repressió i de tenir els nostres companys a la presó és un esforç però el fem
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana

Esquerra Republicana no renunciarà mai al dret a l’autodeterminació

Vilalta també ha estat contundent després que la vicepresidenta Calvo instés al govern de la Generalitat a renunciar al dret a l’autodeterminació: “Renunciar al dret a l’autodeterminació és impossible per part nostra, és una línia vermella a la que mai renunciarem”.

El partit republicà ha reiterat que el govern espanyol encara té temps, però que s’ha de moure. Tot i les informacions que parlen d’un avançament electoral, “la nostra posició sobre els pressupostos de l’Estat és molt clara: perquè hi hagi un canvi hi ha d’haver una resposta en base al dret a l’autodeterminació i s’ha de posar fi a la repressió i a la judicialització”, ha assegurat Vilalta.

Per últim, la portaveu nacional ha recordat que demà s’iniciarà “un judici a la democràcia, que persegueix les urnes. El denunciem, és un judici que no s’hauria de produir perquè no s’ha comès cap delicte, convocar un referèndum no és delicte i no hi va haver violència ni rebel·lió. Veiem una persecució a l’independentisme i a la democràcia”, ha conclòs Marta Vilalta.