Vilalta: “L’Estat espanyol ha de decidir si continua sent Turquia o si vol ser Estrasburg”

La portaveu d’Esquerra Republicana avisa que continuaran “posant contra les cordes” el TC i la justícia espanyola per fer-la “trontollar”, com ja han aconseguit amb la petició de llibertat de Junqueras

“A les portes del judici a la democràcia, hem vist les fissures del Tribunal Constitucional i com trontolla quan encara no ha començat el judici. Per això seguirem apretant i posant contra les cordes aquesta justícia espanyola totalment injusta”, així de contundent ha iniciat Marta Vilalta la roda de premsa. I és que, com ha explicat la portaveu republicana, davant de la petició de llibertat de Junqueras a través d’un recurs d’ampara en què es compara la situació del líder del partit amb la del diputat kurd Selahattin Dermitas, “el TC està dividit i no sap com argumentar el seu manteniment a la presó. Perquè és injustificable: no hi ha causa, només hi ha una tergiversació”.

“Estem veient com la justícia espanyola cada vegada està tenint més problemes per argumentar el que no és argumentable, per justificar el que tothom sap que és injustificable: la presó preventiva de les preses i els presos polítics no s’aguanta per enlloc perquè no han comès cap delicte”, ha afegit Vilalta, que s’ha mostrat convençuda que “passarà el mateix amb l’acusació de rebel·lió sense violència o la de malversació sense proves”. “La justícia espanyola s’anirà desfent com un castell de cartes”, ha assegurat la portaveu.

La justícia espanyola té problemes per justificar el que és injustificable: la presó preventiva de les preses i els presos polítics no s’aguanta per enlloc perquè no han comès cap delicte
Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana

Davant d’aquesta situació, Vilalta ha fet una crida a l’Estat espanyol perquè decideixi “si continua sent com Turquia o si vol ser Estrasburg”. Per la portaveu del partit republicà, això significa triar “si vol continuar transitant pel camí de la vulneració de drets o vol aliniar-se amb els drets humans i la veritable justícia”.

“Esquerra Republicana ho tenim claríssim: sempre estarem al costat dels drets humans”. És per aquest motiu que, com ha explicat Vilalta, el partit continuarà treballant, tant abans com durant i després del judici, conjuntament amb les defenses per “batallar i anar fent aquesta denúncia tècnica i política que generi descrèdit a una justícia espanyola que fa massa temps que és injusta”.

Etiquetes