La secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en roda de premsa / Esquerra Republicana
La secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, en roda de premsa / Esquerra Republicana

La secretària general adjunta i portaveu republicana, Marta Vilalta, reivindica el Debat de Política General com una “oportunitat per fer propostes constructives”

Plantegem aquest Debat de Política General com una oportunitat ha reivindicat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta. Una oportunitat, ha explicat, per “oferir solucions als problemes del dia a dia de la ciutadania” i per “traçar un horitzó nacional i ampli en la construcció de la República catalana”. “Des d’Esquerra entenem la política com una eina al servei del bé comú, al servei de tothom”, ha reblat Vilalta.

Desmarcant-se d’aquells que busquen la divisió i volen “desestabilitzar el Govern”, Vilalta ha posat en valor el primer debat de l’any com una ocasió única per fer propostes "contructives" i “evidenciar-nos útils i estendre la mà a la ciutadania”. En aquest sentit, la portaveu republicana ha apuntat que es tracta d’un moment per “reforçar el Govern”, i no “per posar en risc les polítiques que ja s’estan impulsant”.

“De la mateixa manera que és el moment de seguir fent passos ferms en el camí cap a l’exercici de l’autodeterminació”, ha afegit la secretària general adjunta, un camí que s’ha de fer “apel·lant a les grans majories del nostre país que volen una sortida democràtica al conflicte entre Catalunya i l’Estat”. Així, Vilalta s’ha remès a les propostes que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciarà durant la jornada parlamentària.

Més enllà de les propostes que Esquerra Republicana portarà al debat, el partit promourà un manifest conjunt de suport a la diputada Najat Driouech. “El racisme no pot tenir cabuda a la nostra societat”, ha sentenciat la portaveu.

Un manifest especialment necessari després dels resultats de les eleccions celebrades a Itàlia. “Les forces progressistes, d’esquerres i antifeixistes tenim més que mai la responsabilitat de plantar cara al feixisme i de fer polítiques valentes que protegeixin les persones més vulnerables”, ha assevert la portaveu.

Primeres citacions judicials pel Catalangate

“Demà declaren al jutjat d’instrucció el company eurodiputat republicà Jordi Solé i l’advocat Andreu Van den Eynde per l’espionatge amb Pegasus”, ha anunciat Vilalta. Es tracta de les primeres víctimes del Catalangate citades a declarar, després que les seves querelles fossin admeses a tràmit abans de l’estiu.

Denunciem, una vegada més, el ciberespionatge il·legal com una eina de repressió més contra el moviment independentista”, ha assegurat la republicana. Vilalta ha clos que, de manera oposada al Parlament de Catalunya i el Parlament Europeu, “l’estat espanyol s’està quedant enrere en la investigació d’aquest cas tan greu de ciberespionatge”.