Vilalta crida a blindar el president Torra des del Parlament perquè pugui liderar la mesa de negociació amb l'Estat

Esquerra Republicana avisa que la dreta espanyola ataca Torra i Junqueras perquè vol "dinamitar" el procés de negociació per resoldre políticament el conflicte

La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha reclamat aquest dissabte blindar el president de la Generalitat, Quim Torra, des del Parlament, per tal que pugui liderar la mesa de negociació amb el govern de l'Estat. Així ho ha defensat durant el ple extraordinari que s'ha celebrat a la cambra arran de la decisió de la Junta Electoral Central de voler inhabilitar el president.

"Si no volen el president Torra, asseguem-nos, president, de costat, en una mesa que és un instrument, no un objectiu en si mateix. Si l'Estat vol el president fora de joc, juguem tots la partida, president. Som al mateix equip, defensem la democràcia i els grans consensos", ha arengat Vilalta apel·lant a l'autodeterminació, l'amnistia i la fi de la repressió.

La diputada republicana ha advertit en aquest sentit que, a través de la JEC, la dreta espanyola ataca Torra i també el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, perquè pretén "dinamitar" el camí que ha encarrilat l'independentisme amb un procés de negociació política. "Aquest intent de cop d'estat s'atura defensant i rehabilitant el president Torra des del Parlament i mantenint la defensa de la Mesa de negociació entre governs a Madrid per resoldre políticament el conflicte", ha insistit la portaveu d'Esquerra Republicana.

Davant d'una causa general repressiva contra l'independentisme, Vilalta també ha advertit que els poders fàctics de l'Estat són "capaços de qualsevol cosa per mantenir els vells privilegis del règim, per supervivència". "Fins i tot atempten contra la democràcia", ha apuntat la secretària general adjunta dels republicans.

Precisament per això, Vilalta ha advertit que Esquerra no farà efectiu ni avalarà el cop d'estat que ha intentat la dreta. Els republicans no volen ser "el braç executor de la dreta i dels poders fàctics". "Hem defensat i defensarem sempre el diàleg i per tant nosaltres no avalarem el cop d'estat de la dreta: ni claudicarem davant de qui vol escapçar la presidència de la Generalitat ni serem la falca que necessiten PP, Vox i Cs per engrandir-se", ha conclòs.

  Vilalta crida a blindar el president Torra des del Parlament perquè pugui liderar la mesa de negociació amb l'Estat

Etiquetes