La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La portaveu d’Esquerra denuncia que el Suprem ha denegat a Junqueras que reculli l’acta d’eurodiputat al Congrés perquè es vol evitar que tingui immunitat parlamentària

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha denunciat que la negativa del Tribunal Suprem a que Oriol Junqueras reculli l’acta d’eurodiputat al Congrés és “un nou exemple a l’Estat d’atemptat a la democràcia”, en què “el poder judicial altera el mandat de les urnes”. Ha assegurat que als poders de l’Estat “els fa pànic que la causa catalana arribi a l’esfera internacional, en aquest cas al cor d’Europa, perquè allà no poden fer i desfer al seu gust i saltar-se la democràcia”, però ha advertit que “nosaltres ho batallarem a nivell polític, jurídic i social”.

Vilalta ha posat de relleu la contradicció del fet que, fa tres setmanes, Junqueras pogués recollir la seva acta de diputat al Congrés i ara no li permetin fer el mateix com a europarlamentari. “Quin sentit té la participació en les eleccions i el vot de la ciutadania si no pot ni tan sols atendre el primer tràmit després de les eleccions?”, ha plantejat la portaveu, que considera que “si s’ha denegat el permís a Junqueras perquè reculli l’acta és per evitar la immunitat parlamentària”.

“A totes les persones demòcrates els hauria de fer vergonya i haurien de denunciar aquesta situació en què, a través de despatxos i estratègies jurídiques, es vol alterar el mandat de les urnes”, ha prosseguit, i ha recordat que més de 2 milions de persones van votar les llistes independentistes d’Ara Repúbliques i Junts per Catalunya. “Queda demostrat que els drets civils i polítics recollits als tractats europeus no estan garantits a l’Estat espanyol”, ha reblat.

Els republicans han presentat un recurs de súplica al Suprem perquè “elevi de forma urgent una consulta” al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a Luxemburg, perquè es pronunciï sobre el cas.


L’independentisme, reforçat als municipis
Per altra banda, Vilalta ha celebrat que els resultats de les eleccions municipals hagin “incrementat la força de l’independentisme arreu del país, aconseguint alcaldies i governs que, fins ara, mai s’havien aconseguit”. Esquerra té 359 alcaldies, entre elles les de Lleida i Tarragona, gràcies als 821.000 vots i 3.114 regidors i regidores que va aconseguir el 26 de maig.

La portaveu també ha aprofitat per insistir en la necessitat de “fer real una estratègia unitària de les forces independentistes i republicanes, marcant totes les fites que vindran en el camí cap a la República catalana”.

Etiquetes