La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'avui / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, durant la roda de premsa d'avui / Marc Puig

Els republicans celebren l’acord dels nous pressupostos, que recuperen els nivells de despesa pre-crisi, i es conjuren a seguir lluitant per la independència

"Hem de seguir gestionant el dia a dia mentre seguim caminant cap a la República catalana i fem front a la repressió de l’Estat espanyol”. Així ha resumit la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, el “complex” moment polític actual. I en la gestió del dia a dia, avui s’ha fet un pas important: el Govern ha anunciat un acord amb els Comuns per tirar endavant uns nous pressupostos, que recuperen els nivells de despesa d’abans de la crisi amb 3.000 M€ més que el 2017 i amb increments importants en els serveis socials més clau, com l’educació i la salut.

Vilalta ha assenyalat que aquests pressupostos “enforteixen les institucions i el Govern i ens preparen per fer front als reptes col·lectius i de país”, i s’han aconseguit en unes condicions molt difícils, amb un dèficit fiscal estructural, una manca d’inversions molt destacada i “un estat que pren decisions que van en contra de la majoria dels catalans”. També, veient com “la causa general contra l’independentisme continua el seu curs”.

Els pressupostos del 2020 enforteixen les institucions i el Govern i ens preparen per fer front als reptes de país
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana

I és que avui s’ha iniciat el judici contra la cúpula dels Mossos d’Esquadra i el departament d’Interior durant l’1-O. Un judici que, igual que el del Tribunal Suprem, “no s’hauria d’haver produït mai”, ha denunciat Vilalta, convençuda que “convé no normalitzar la situació i batallar cada dia contra aquesta causa general”. La portaveu ha denunciat que "qui s’hauria d’asseure al banc dels acusats no és la cúpula dels Mossos, sinó la policia que va exercir la violència contra la ciutadania que volia votar”.

Pels republicans és necessari, en definitiva, “continuar treballant perquè, amb les condicions actuals, els ciutadans de Catalunya visquin el millor possible i, a la vegada, lluitar per la independència de Catalunya, que és la millor manera de construir un país més just, més lliure i més pròsper”. Vilalta ha evidenciat que el camí cap a la independència passa per lluitar per la fi de la repressió i aconseguir una solució democràtica a través de la política i, en aquest sentit, ha reivindicat la mesa de negociació amb l’Estat.

Etiquetes