La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

La portaveu assegura que la reunió a Ginebra del cap de setmana ha permès començar a “refer confiances” entres els actors independentistes

Esquerra Republicana comença el nou curs polític amb dos objectius fonamentals sobre la taula: recuperar el consens estratègic de l’independentisme i reforçar les institucions del país. Ho ha explicat la portaveu del partit, Marta Vilalta, que també ha assegurat que, precisament, “la millor resposta a la sentència del judici a la democràcia serà aquella que compti amb el màxim de consens” i que permeti reforçar les institucions.

Vilalta ha insistit que “el consens estratègic és imprescindible per guanyar aquesta batalla democràtica” i avançar en la construcció de la República catalana i ha valorat molt positivament que s’estigui “encarrilant” a través de reunions i trobades entre els actors independentistes. De fet, ha assegurat que la cimera que s’ha organitzat aquest cap de setmana a Ginebra ha permès compartir idees i “refer confiances”.

També ha subratllat que totes les properes accions han de ser àmplies i transversals perquè “s’estaran atacant drets fonamentals i això no només interpel·la els independentistes, sinó a tothom d’aquest país”. Per tant, ha afirmat que no entendrien que en la resposta a la sentència “la gent dels comuns no hi fos” i que treballaran per “aglutinar el màxim de gent que veu que això és una injustícia”.

Per altra banda, per tal de reforçar les institucions del país, la portaveu ha evidenciat la necessitat de “disposar de les millors eines i de la màxima força per donar resposta a les demandes de la gent” i, en aquest sentit, ha defensat l’aprovació d’uns pressupostos: “els pressupostos són imprescindibles no només per avançar com a país, sinó per atendre les necessitats més urgents i immediates de la ciutadania”. I és que la proposta que s’està treballant des del departament d’Economia i compartint amb els grups parlamentaris suposa un increment de 2.500 milions d’euros i “posa èmfasi en les necessitats socials”.

En definitiva, els republicans treballen per “trobar consensos, reprendre la iniciativa, enfortir-nos i dotar-nos de les millors eines, superar la repressió i les vulneracions d’uns drets que hem de garantir”, ha conclòs Vilalta.

Etiquetes