Meritxell Serret, com a delegada del Govern davant de la Unió Europea / ACN
Meritxell Serret, com a delegada del Govern davant de la Unió Europea / ACN

La fins aquesta setmana delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, ha decidit tornar a Catalunya per continuar la lluita política contra la repressió i, des de fa unes hores, ja és a l’estat espanyol. La diputada electa té la intenció de prendre possessió de l’acta que va obtenir a les eleccions del 14 de febrer i seguir fent política des del Parlament de Catalunya. La decisió de Serret, que duia exiliada a Brussel·les des del 2017, respon a la voluntat de mantenir la lluita contra la repressió contra l’independentisme i a favor de l’autodeterminació, fent política des de Catalunya i mirant d’obrir camí a la resta d’exiliats polítics.

Serret sabia que el seu retorn implicava riscos, però ha manifestat que “la decisió estava molt meditada, penso que és la decisió correcta i el pas lògic en la meva lluita per contribuir a posar fi a la repressió contra l’independentisme de l’estat espanyol.” En aquests moments, es troba personada al Tribunal Suprem, a Madrid, on no prestarà declaració i es preveu que en les properes hores ja podrà ser a Catalunya.

Acusada formalment de malversació i desobediència, Serret es troba en una situació judicial singular sense euroordre activa. “Estic convençuda que assumint aquests riscos estem obrint camí per tots els companys i companyes que es troben en la meva situació”, ha afirmat. La decisió de la consellera Serret, tot i que individual, tindrà implicacions polítiques col·lectives i contribuirà a aclarir, facilitar i revertir el procés judicial contra els centenars d’afectats per la causa general contra l’independentisme.

Des del seu exili el 2017, Serret s’ha mantingut políticament activa, molt centrada en la denúncia internacional de la repressió contra els independentistes catalans i en la reivindicació d’una solució política i democràtica al conflicte, a través del dret d’autodeterminació. Des del 2018 ha exercit de delegada del Govern davant de la Unió Europea. La seva voluntat de seguir fent política la va portar a formar part de les llistes d’Esquerra Republicana, substituint a última hora el conseller Bernat Solé quan aquest va ser inhabilitat per la seva participació en l’1-O.

Serret ha deixat clara la seva convicció que podrà exercir el seu càrrec de diputada: “seguiré treballant per la República Catalana, ara des del Parlament, i defensant els drets i la democràcia davant dels tribunals, no només els meus drets polítics, ni els dels independentistes, sinó també els de tots els catalans i catalanes, que són permanentment amenaçats per aquest estat demofòbic”.

Etiquetes