Portaveu d’Esquerra Republicana Avancem, Alex Montornès
Portaveu d’Esquerra Republicana Avancem, Alex Montornès

El Ple de Badalona aprova la moció de censura per rellevar Xavier Garcia Albiol de l’alcaldia per la seva implicació en el cas dels Papers de Pandora on apareix com a propietari d’una societat offshore

El portaveu d’Esquerra Republicana Avancem, Alex Montornès, ha remarcat en el seu discurs que “és la corrupció qui fa fora Xavier Garcia Albiol de l’alcaldia de Badalona, una corrupció que dona pas a l’esperança que representa una alternativa d’esquerres al capdavant del govern de la ciutat”.

Montornès ha recordat a Xavier Garcia Albiol que ha tingut l’oportunitat de tenir una sortida digna: dimitir i deixar l’acta de regidor, i en canvi ha escollit agafar-se a la cadira. I com vam fer amb Mariano Rajoy, “avui les forces de tradició democràtica del Ple ens unim per netejar Badalona de corrupció i de mentides”.

El portaveu republicà ha destacat la lleialtat dels republicans a Badalona, una lleialtat que ha estat demostrada deixant clar que “ens vam comprometre a buscar vies per treballar amb el seu govern en favor de tots els badalonins i totes les badalonines. I això hem fet durant tots aquests mesos”.

Montornès ha destacat que avui s’aprova una moció de censura, “no en contra del seu govern, no en contra del seu projecte, sinó en contra de la corrupció i les mentides”. És una moció a favor d’una forma de fer política honesta, responsable. En definitiva aquesta és “la moció de la dignitat, per posar Badalona al lloc que es mereix. Avui vostè deixarà de ser alcalde pels seus propis mèrits. No busqui més excuses”, ha reiterat Montornès.

És la corrupció qui fa fora Xavier Garcia Albiol de l’alcaldia de Badalona, una corrupció que dona pas a l’esperança que representa una alternativa d’esquerres al capdavant del govern de la ciutat
Alex Montornès Portaveu d’Esquerra Republicana Avancem a Badalona

Els republicans, en la seva intervenció durant la moció de censura, han recordat a Albiol que ha disposat d’una oposició constructiva i molt responsable en uns moments crítics per la ciutat i, malgrat que ha fet algunes coses bé, no ha estat capaç de gestionar bé; un govern sense pressupost, un Pla de Recuperació Social i Econòmica de la Covid aprovat tard i sense finançament, desenes d’agents de la Guàrdia Urbana perduts pel camí, l’augment de la brutícia als carrers, són exemples d’una ciutat que no funciona. I han destacat que de fet, tots aquests motius serien suficients per construir una alternativa al seu govern. Però “avui som aquí perquè vostè ha fallat de la pitjor manera que ho pot fer un alcalde que és fallant en l’ètica i la confiança”, han reblat.

El portaveu republicà, Alex Montornès, ha insistit que la corrupció ha obert la caixa dels “papers de Pandora”, i han deixat només l’esperança a Badalona. I és precisament del que volem parlar nosaltres d’’esperança, de com recuperem la dignitat a la ciutat, de com construïm una Badalona que miri el seu futur: “Vostè és la Història passada de Badalona. I nosaltres som aquí per començar-ne a escriure un nou capítol”.

Des d’Esquerra Republicana Avancem, Montornès ha volgut donar una darrera oportunitat a Albiol perquè en un gest de responsabilitat pugui presentar la seva dimissió, “aprofiti aquests darrers minuts com alcalde per demanar la paraula i presenti davant de Badalona i el país la seva renúncia a l’acta de regidor. No s’agafi més a la cadira. Dignifiqui el càrrec, faci aquest acte de redempció per vostè, però encara més important pels badalonins i badalonines que un dia hi van confiar”. Aquest oferiment ha estat rebutjat.

La moció de censura ha estat aprovada i avui mateix a la tarda es celebrarà la primera junta de portaveus del nou govern format pel PSC, Esquerra Republicana Avancem, Badalona en Comú Podem i JuntsxCat Badalona.

Etiquetes