Trobada de la Taula Institucional Municipal d'Esquerra Republicana, aquest dimecres a Sant Cugat.
Trobada de la Taula Institucional Municipal d'Esquerra Republicana, aquest dimecres a Sant Cugat.

La Taula Institucional Municipal d'Esquerra Republicana s'ha reunit aquest dimecres a Sant Cugat amb la participació de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha refermat el compromís del Govern amb el món local

L'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música de Sant Cugat ha acollit aquest dimecres la reunió de l’òrgan de consulta i participació d'Esquerra Republicana en el món local, format per una cinquantena de càrrecs locals. A banda de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han intervingut a la trobada la presidenta de la Taula Institucional, Olga Arnau; l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla; el vicesecretari de Coordinació Interna, Lluís Salvadó; el secretari de Governs Locals i Relacions amb l'Aran, Davíd Rodríguez; la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells; i la secretària de Coordinació de Política Supramunicipal, Laia Cañigueral.

Durant la reunió, s'ha posat en valor el compromís del Govern amb el món local i la necessitat d'establir sinergies entre administracions per dur a terme les quatre grans transformacions que el país necessita: verda, feminista, democràtica i social. També s'ha reivindicat el model de governança republicana, que vincula de forma irrenunciable el desenvolupament econòmic a la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania, i s'ha debatut sobre les principals necessitats que tenen els consistoris per poder dur a terme la seva tasca de servei de la millor manera possible.

Un cop finalitzada la reunió, Vilagrà ha reiterat davant dels mitjans de comunicació el compromís del Govern amb el món local, posant com a exemples la millora del pressupost dels ens locals i supramunicipals i la recent reactivació del Consell de Governs Locals.

Primera força municipalista

Per la seva banda, la secretària de Coordinació i Política Supramunicipal d'Esquerra Republicana, Laia Cañigueral, ha recordat que Esquerra Republicana és “la primera força municipalista del país, amb 360 alcaldies”, destacant que té “una gran implantació territorial arreu del país”. Cañigueral ha fixat l'objectiu de “cobrir les necessitats del conjunt de la ciutadania, tant a les àrees metropolitanes com als municipis menys poblats”, reivindicant el projecte republicà de la “Catalunya sencera”.

Per últim, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha manifestat que des de l'Ajuntament treballen “per garantir la qualitat de vida i millorar el benestar de les persones”. “Hem de fer compatible ser una ciutat referent amb el fet que tothom que hi viu pugui gaudir d'una bona qualitat de vida”, ha conclòs.

 Els integrants de la la Taula Institucional Municipal d'Esquerra Republicana.
Els integrants de la la Taula Institucional Municipal d'Esquerra Republicana.