'L'Oriol m'ha demanat que no descanseu per guanyar la llibertat'

Carles Mundó reapareix a l'acte d'inici de campanya d'Esquerra Republicana a Vic després d'haver sortit de la presó

"Us haig de donar un encàrrec. Aquesta tarda he fet la darrera abraçada a l’Oriol en la cel·la que hem compartit 33 dies. Li he promès que no descansaré fins que tothom que està a la presó pugui ser en llibertat i ell m’ha demanat que no descanseu ni un segon per guanyar la llibertat i les eleccions del 21D", amb aquesta demanda va reaparèixer ahir Carles Mundó a l'acte d'inici de campanya d'Esquerra Republicana a Vic.

Mundó no es va voler perdre la penjada de cartell dels republicans, malgrat que només feia poques hores que havia pogut sortir de la presó d'Estremera i ho feia amb un doble sentiment: "És un dia feliç, però ens costa treure el nus de l’estòmac, perquè encara hi ha gent que no pot ser a casa. Tenim sensacions contradictòries".

"El 21D tenim l’oportunitat d’omplir les urnes de llibertat. Hem de guanyar aquestes eleccions amb una victòria clara. Hem de fer entendre al món que la gent de Catalunya ni defalleix ni es rendeix mai per defensar la causa de la llibertat", va defensar Mundó.

El 21D tenim l’oportunitat d’omplir les urnes de llibertat. Hem de guanyar aquestes eleccions amb una victòria clara. Hem de fer entendre al món que la gent de Catalunya no defalleix
Carles Mundó

"Exigim joc net"
Mundó ha demanat que hi hagi joc net en aquestes eleccions i, per tant, el primer que hauria de passar és que tots els candidats empresonats fossin alliberats: "Els candidats a les eleccions han d’estar en llibertat per poder adreçar-se de forma directe als seus electors. Mentre hi hagi gent a la presó aquest partit no es juga net. Cal joc net en unes eleccions democràtiques i per tant exigim la llibertat de tots els candidats", va concloure Mundó.

Primer acte a la Model
Aquest matí, Carles Mundó no s'ha volgut perdre tampoc el primer acte de matí, perquè es feia a l'antiga presó Model, l'equipament penitenciari que ell va tancar com a conseller de Justícia de la Generalitat. Un símbol de la repressió franquista que ell va clausurar després de 113 anys d'història. "Cal reivindicar l'obra de Govern", ha defensat Mundó.

“Amb el 155 aplicat, mai hauríem tancat la Model, mai hauríem fet arribar el metro a la Zona Franca, mai hauríem tingut la renda garantida de ciutadania, mai hauríem aprovat la llei d’accés universal al sistema de salut, mai hauríem aprovat la llei de reparació de víctimes del franquisme", ha explicat. "El 155 no és la normalitat, és la paràlisi. I si per a ells la paràlisi és normalitat, ho han de dir, han dir que no volen que Catalunya progressi”, ha sentenciat.