La vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu, Raquel Sans, en roda de premsa / Marc Puig
La vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu, Raquel Sans, en roda de premsa / Marc Puig

La vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu, Raquel Sans, condemna l’actitud de Rubiales i reivindica “tornar a posar el consentiment al centre”

Inici de curs a Esquerra Republicana. La vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu, Raquel Sans, ha donat el tret de sortida al nou curs polític posant de relleu la importància de la negociació per a una possible investidura al Congrés espanyol.

En aquest sentit, Sans ha recordat els acords per a la constitució de la Mesa del Congrés: “la fi de la repressió de l’1 d’Octubre, la creació d’una Comissió d’Investigació del Catalangate, i l'oficialitat del català a les institucions espanyoles i europees”.

La portaveu ha reiterat que aquesta negociació és una peça separada d’aquella que ha de desembocar en una possible investidura: “es tracta de negociacions independents, que afrontem amb la màxima discreció i seriositat”. Pel que fa a aquesta segona part de la negociació, la republicana ha reiterat que el marc per a Esquerra passa per “l’amnistia, l’autodeterminació i el benestar de la ciutadania”.

Preguntada per les intencions de Feijóo d’apropar-se als independentistes, Sans ho ha descartat i ha asseverat que “no és la prioritat” dels republicans.

Condemna de les actituds de Rubiales

Sans s’ha referit de nou a “l’actitud masclista que s’ha posat de manifest, només amb l’agressió a la jugadora Jenni Hermoso, sinó també després”. Així, la portaveu també ha condemnat “la justificació de l’agressió, la minimització dels fets, i haver posat el focus a la víctima”, entre d’altres.

Els fets posen de manifest la necessitat de tornar a posat el consentiment al centre”, ha recordat la republicana, tot fent referència a la llei del només sí és sí, a la qual Esquerra va donar suport. “Demanem a tots aquells que tenen repercussió mediàtica, que es posicionin de manera clara, contundent i nítida contra aquestes actituds”, ha clamat la portaveu.