Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig

Els republicans han deixat clar que no arribaran a un acord fins al gener per les posicions allunyades que encara mantenen les dues parts.

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha destacat que Esquerra Republicana ha començat a negociar amb el PSOE en el marc de la investidura del govern espanyol per aconseguir fer seure Catalunya i l’Estat espanyol a parlar del conflicte polític. “No estem negociant el peix al cove, si no una solució democràtica. El PSOE ha d’entendre que si no hi ha concrecions i moviments, a Esquerra no li tremolarà les cames per votar no”, ha posat en relleu la republicana.

La prioritat dels republicans és seguir amb els contactes amb el PSOE per habilitar una Mesa de negociació entre Catalunya i l’Estat espanyol per caminar cap a la resolució del conflicte. La portaveu ha reiterat que “no es pot negociar ni avançar amb preses. Les posicions són allunyades i compliquen arribar a un acord abans de nadal per construir la solució democràtica”.

Els republicans demà afrontaran una tercera reunió de negociacions amb el PSOE amb 3 objectius clars:

  1. Concretar la mesa de negociació que reclamen, amb les quatre potes imprescindibles.
  2. Exigir respecte per les institucions catalanes i els seus màxims representants.
  3. Cal acabar amb la repressió, si no el possible acord arribaria al gener degut a les posicions encara allunyades.

Cal abandonar la via repressiva i la judicialització i activar la via política per poder seguir negociant i trobar una sortida al conflicte entre Catalunya i l’Estat”
Marta Vilalta

La portaveu ha sentenciat que el PSOE i Podemos tenen l’oportunitat de fer el contrari del que ha fet el PP fins ara i demostrar a la comunitat internacional que abandonen la via judicial i aturen l’accelerador de la repressió per entrar en la via política.

Els republicans segueixen mantenint la seva voluntat negociadora per aconseguir la Mesa de negociació, ja que com ha reiterat la republicana “és la nostra responsabilitat i no hi volem renunciar, és l’hora de fer política. L’aritmètica ens dóna aquesta oportunitat”. “La Mesa de negociació que volem aconseguir no és per Esquerra, sinó pel país sencer. Hi volem portar tots i cadascun dels consensos del nostre país que clamen Sit and talk als carrers”, ha clos Vilalta.

Etiquetes