Pere Aragonès durant la presentació de l'alcaldable republicà a Manresa, Marc Aloy
Pere Aragonès durant la presentació de l'alcaldable republicà a Manresa, Marc Aloy

Pere Aragonès assegura que les eleccions europees i municipals "ens donen l’oportunitat de bastir la República Catalana amb les parets mestres de l’estat del benestar i la defensa dels drets civils i polítics que ara estan qüestionats per l'Estat espanyol"

L'adjunt a la presidència d'Esquerra Republicana i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha recordat a Manresa que aquesta setmana "hem vist com en un parlament el nacionalisme espanyol imposava la seva doctrina demanant que s’apliqui un 155 que seria inconstitucional", i que "el PSOE ha de decidir entre el 155 o la democràcia". Davant d'això, ha assegurat que "el 26 de maig tornarem a guanyar i a fer majories republicanes al nostre país, i això no hi haurà cap 155 que ho pari". Aragonès ha reiterat que des d'Esquerra Republicana "ens posem al servei de la ciutadania del país convençuts que només guanyarem el país i farem front a l’extrema dreta reaccionària des de la fraternitat republicana d’uns serveis públics per a tothom i uns ajuntaments que treballin per a tothom". "Volem alliberar el país sencer, no a trossets, amb totes les ciutats i tots els barris del país. La independència és l’eina necessària i indispensable per aconseguir una societat justa", ha insistit.

Aragonès també ha explicat que "hem vist sortir a la superfície aspectes que creiem oblidats quan la policia nacional, sense cap ordre judicial, detenia dos càrrecs electes i un periodista", i ha anunciat que "des del Govern demanem responsabilitats per unes detencions irregulars, injustificades i desproporcionades que mai s’haurien d’haver produït i presentarem una denúncia".

El vicepresident ha afegit que hem vist com, "en terres que són origen de moltes de les nostres famílies, han triat l'extrema dreta per governar". "El PP es treu la careta i incorpora l’ideari polític de l'extrema dreta als seus programes, i davant d'això hem de dir que les eleccions europees són una oportunitat per tornar a dir que el franquisme no ha desaparegut i que està tornant a les institucions de la mà de Vox i del PP".

Les eleccions europees són una oportunitat per tornar a dir que el franquisme no ha desaparegut i està tornant de la mà de Vox i el PP
Pere Aragonès Vicepresident del Govern de la Generalitat
 Marc Aloy intervé a l'acte a Manresa que ha reunit més de 200 persones al Parc de la Font del Gat
Marc Aloy intervé a l'acte a Manresa que ha reunit més de 200 persones al Parc de la Font del Gat

L'alcaldable d'Esquerra Republicana a Manresa, Marc Aloy, ha exposat que "l’eix fonamental del projecte d’Esquerra Republicana és la ciutadania, en tota la seva diversitat i complexitat, i només des de la participació de tota la ciutadania podem teixir projectes compartits que ens facin avançar". "Manresa ha d’assumir sense complexes la seva capitalitat i ser la peça clau que ha de ser en la construcció de la República", ha proclamat.

La senadora republicana Mirella Cortès, per la seva banda, ha explicat que "de vegades ens diuen que a Madrid no hi hem de fer res, però els responem que no podem abandonar cap espai per petit que sigui per defensar la nostra gent i les nostres institucions". "Defensem els llocs de feina, el dret a l’educació, el dret a la salut i el dret a un sostre, els 4 pilars claus i fonamentals de les ciutats i institucions republicanes", ha insistit Cortès.

A l'acte també han intervingut el regidor d'Acció Social de l'ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernández, i la diputada al Parlament Najat Driouech, que han reivindicat el projecte inclusiu d'Esquerra Republicana, "un autèntic reflex de la societat catalana en tota la seva diversitat".