El Govern inaugura un nou Servei d’Intervenció Especialitzada a Manresa per atendre les dones en situació de violència masclista

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies dedicarà 3,2 milions d’euros a obrir 8 nous centres per a la recuperació de dones que han patit o pateixen violència masclista

Les polítiques feministes són d’urgència i així ho contemplen els pressupostos 2020. El Vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han inaugurat un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIEs) a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a Manresa. Una nova mesura que contemplen els pressupostos 2020 amb l’objectiu d’acabar el 2020 amb 15 nous serveis d’atenció en funcionament, més un servei d’ambulatori.

El conseller Chakir El Homrani ha explicat que “El SIE Manresa és un dels nous centres que s’obriran aquest 2020 per ampliar la xarxa a tot el país. Tindrem capacitat per atendre el doble de dones de les quals atenem ara i ho farem prioritzant la no revictimització i una atenció amb noms i cognoms”. “En 15 dies, el nou servei especialitzat per a dones i fills que han patit violència masclista de Manresa ja ha atès 22 casos”, ha afegit el conseller.

El nou servei de SIE compta amb un equip de deu professionals multidisciplinar que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista així com també a les seves filles i fills. El SIE Manresa donarà servei a les comarques del Bages, Solsonès, Berguedà, Osona i Moianès.

L'accés al Servei d’Intervenció Especialitzada es fa principalment per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les associacions de dones.

Pressupostos amb visió de gènere
L'objectiu clau d'aquestes mesures amb perspectiva de gènere és oferir recursos, acompanyament i atenció integral gratuïta en el procés de recuperació a les dones que han patit o pateixen situació de violència masclista.

El Vicepresident Pere Aragonès ha remarcat que "els pressupostos 2020 destinen un total de 13,5 milions d'euros a polítiques d'atenció a les dones i filles i fills que pateixen violència masclista". "Aquesta és i ha de ser una prioritat inequívoca de qualsevol acció de govern present i futura", ha afirmat Aragonès

En aquest sentit, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies dedicarà, entre d'altres:

  • 3,2 milions d'euros a obrir 8 nous SIE per a la recuperació de dones que han patit violència, amb la voluntat de desenvolupar la xarxa fins a finals del 2020 amb 15 SIE més.
  • 5,56 milions d'euros a millorar els mecanismes per prevenir, detectar i erradicar la violència masclista i reforçar la xarxa d'atenció integral a les víctimes de violència masclista.
  • 1,5 milions d'euros a obrir 15 nous pisos pont per a dones que han patit violència masclista i els seus fills i filles. Un dels 15 serà un pis especialitzat en dones trans i un altre per les que estan en situació de consum de drogues. Amb aquests, el Departament disposarà d'un total de 28 habitatges per a un mínim de 112 dones i els seus infants, la qual cosa permet acabar amb una de les prioritats del Govern; la llista d'espera.