El president de la Generalitat, Pere Aragonès, des del Palau de la Generalitat / ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, des del Palau de la Generalitat / ACN

De perfils transversals i amb experiència contrastada, Natàlia Mas, Juli Fernández, Manel Balcells, Joaquim Nadal, Gemma Ubasart i Carles Campuzano fan un pas endavant i s'incorporen al Consell Executiu

Avança el nou Govern. I ho fa reforçant-se amb nous consellers i conselleres, de perfils progressistes transversals, mirall de les grans majories que completaran el Consell Executiu del president Pere Aragonès. El Govern s'ha perfilat amb menys de 48 hores per donar una resposta àgil davant la nova situació política al país. Així doncs aquest diumenge el president ja ha fet públic els noms que donaran continuitat al projecte de Govern, compromès amb l’autodeterminació, la justícia social i el republicanisme. Uns noms que responen a la via àmplia, a la transversalitat de l'esquerra i amb experiència contrastada.

El nou Govern serà paritari i tindrà el mateix nombre d'homes que de dones.

Qui són els nous membres de l'Executiu? Fes clic a cada nom per saber-ne més:

El nou executiu aposta per la transversalitat progressista amb la incorporació de perfils procedents de diverses sensibilitats polítiques; és el Govern del 80%. Molts d'ells provenen d'Esquerra Republicana però també n'hi ha que fan un pas endavant al costat del president provinents d'altres òrbites polítiques: perfils vinculats a la vessant catalanista del socialisme, de l’ala més socialdemòcrata de l'antiga CDC i fins a veus properes a l'òrbita dels comuns. Un cop prenguin possessió els propers dies, s'incorporaran oficialment al Consell Executiu al costat de:

El president Aragonès ha treballat intensament i amb la màxima celeritat per configurar el nou executiu i obrir un nou cicle polític al servei de la ciutadania. Ens trobem a les portes d’una greu crisi econòmica i social marcada per la inflació i l'emergència energètica. Davant d’això, ara és el moment perquè el Govern estigui al costat de la ciutadania sense distraccions, barri el pas a la incertesa, i assumeixi les responsabilitats necessàries per fer front la greu situació que afronta el país, tant des de l’òptica social com nacional.

Etiquetes