La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés

El nou equipament, que començarà a funcionar la setmana que ve, comptarà amb 300 llits en una primera fase, i més 600 de sanitaris


La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquesta tarda que es posarà en marxa l'hospital Fira Salut, un nou hospital de campanya a la Fira de Barcelona, que comptarà amb 300 llits i més 600 sanitaris, en una primera fase, per donar atenció continuada, les 24 hores al dia, a pacients amb COVID-19. La nova instal•lació és ampliable i podrà arribar a acollir fins a 2.000 llits, en cas que sigui necessari. "Durant les properes setmanes seguiran augmentant els casos i es tensionarà més el sistema sanitari, per això ens preparem per donar-hi resposta", ha remarcat Vergés.

La consellera ha explicat que l'equip de professionals dependrà directament de l'administració. Concretament, s'hi incorporaran 15 metges hospitalaris, 120 professionals provinents dels centres d'atenció primària, 120 infermers i infermeres, 240 auxiliars d'infermeria i 120 zeladors i zeladores. Seran els diferents hospitals i els centres d'atenció primària els qui decidiran si deriven els pacients a la xarxa de centres sanitaris o a l'hospital temporal de la Fira.

Es tracta d'un nou equipament que podrà acollir persones que, o bé acabin de presentar simptomatologia, o bé que ja estiguin en tractament als hospitals, sempre i quan estiguin estables i presentin simptomatologia lleu o moderada. "Tot el sistema s'ha anat reorganitzant des de l'inici fins a aquesta última fase, pensant en els pacients i en la seva millor atenció", ha explicat la consellera, que també ha tingut unes paraules d'agraïment a la Fira de Barcelona: "agraeixo molt especialment la seva col•laboració en la seva gran capacitat de muntatge i instal•lació. Tot això serà un feina ingent que es farà en molt pocs dies, i que ja ha començat els seus treballs. Ara mateix s'estan identificant totes les necessitats, per poder tenir-ho en funcionament la setmana que ve, en aquesta primera fase", ha insistit. Vergés també ha explicat que "serà una infraestructura de tot el país, de tot els sistema de salut de Catalunya, on tota la xarxa hi podrà aportar, on hi haurà una gran mobilització de professionals, i on podrem fer la millor atenció possible, durant aquest augment de demanda que tindrem en els propers dies".

D'altra banda, la consellera Vergés també ha explicat que avui arribarà a Barcelona un avió amb 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates, fruit de la col•laboració existent amb la comunitat xinesa de Catalunya, que ha facilitat tots els contactes i la informació per fer l'encàrrec. També està previst que arribin 26.000 tests de detecció ràpida de COVID-19.