Olga Arnau durant el seu discurs a l'Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya / Marc Puig
Olga Arnau durant el seu discurs a l'Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya / Marc Puig

El nou rumb de la Federació passa per una major participació de les diferents forces polítiques i per reptes com la unificació amb l’Associació Catalana de Municipis

La republicana Olga Arnau és la primera dona que presidirà la Federació de Municipis de Catalunya i és també el primer cop que ho farà Esquerra Republicana. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha estat nomenada avui presidenta d’una de les entitats municipalistes de referència al nostre país, amb 634 ens locals adherits que representen el 91% de la població de Catalunya. Arnau ha defensat la necessitat d’escoltar totes les veus polítiques representades a la Federació i ha destacat el repte d’unificar-se amb l’Associació Catalana de Municipis.

El nou rumb de la Federació passa doncs per una major participació de totes les formacions polítiques: “En un projecte plural com aquest s’hi han de tenir en compte totes les veus, accents i colors; hem de trencar la verticalitat clàssica de la direcció presidencialista”, ha defensat Arnau. Aquesta governança més compartida estarà formada per la presidència, 7 vicepresidències i 20 vocalies. “Des del municipalisme sabem molt bé què és seure, parlar i consensuar; volem connectar-nos entre els nostres municipis i governs”, ha explicat la nova presidenta.

I des d’avui mateix, el Comitè Executiu començarà a treballar en la unificació de la Federació amb l’Associació Catalana de Municipis. “Pensem que aquest és el camí que ha de seguir el municipalisme, unir esforços i compartir objectius, perquè els interessos són compartits”, ha explicat Arnau. De fet, a la pràctica ja fa temps que les dues entitats mantenen una coordinació i una certa unitat d’acció, i Arnau està convençuda que amb la unificació “els nostres pobles, viles i ciutats estaran més ben representats i més ben defensats”.

 La nova presidenta de la FMC, Olga Arnau, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó / Marc Puig
La nova presidenta de la FMC, Olga Arnau, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó / Marc Puig

Altres reptes en la defensa del municipalisme que Arnau ha destacat són la millora del finançament local, formació i recursos tecnològics per a una administració més eficient i una major transparència i proximitat amb la ciutadania. Finalment, ha posat en valor la tasca dels càrrecs electes: “Som dones i homes escollits per servir la col·lectivitat, i assumim la responsabilitat del servei públic amb compromís, honestedat i tota la dedicació”.

Olga Arnau és l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú des del passat mes de juny i en l’anterior legislatura va ser primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda, Empresa, Innovació i Responsabilitat Civil Corporativa. Professionalment s’ha dedicat a l’assessoria fiscal i mercantil des d’una cooperativa d’economia social.

A banda d’Arnau, Esquerra Republicana tindrà diversos representants als òrgans de direcció de la Federació. Seran vicepresidents l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan. Entre els vocals hi haurà l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany; l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula; l’alcalde de Vilaplana, Josep Bigorra; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla; l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs; i l’alcaldessa de Pardines, Núria Pérez.

Etiquetes